Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği’nin Avrupa Birliği Bakanlığı AB Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunmuş olduğu “Together for Thalassemia” adlı ikinci Avrupa Birliği projesi geçtiğimiz günlerde Türkiye Ulusal Ajansı görevlisi Zuhal Akdağ Aşcı tarafından yerinde denetlendi.
Başkan Kerimoğlu proje ile ilgili şu bilgilere yer verdi; “Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın gençlik programları projelerinin müracaatları için çeşitli aşamalarını dikkatle takip edip, gerekli çalışmaları yönetim kurulu olarak titizlikle sürdürdük. Zamanı geldiğin de müracaatımızı yaparak projemiz ‘2016-3-TR01-KA105-036862’ proje numarasıyla Together for Thalassemia adı altın da başarılı projeler sıralamasın da yer alarak 18.428.00 avro hibe almaya hak kazandık. Projenin ilk ödemesini 10 Mart 2017 tarihinde 14.741,35 avro olarak aldık ve proje çalışmalarımıza başladık böylesi bir projeyi ilimize kazandırmış olmakta bizim için ayrıca bir mutluluktur olmuştur.
Projenin açıklanmasından sonra ki süreçte takip edilecek çalışmaların başında AB üye ülkeler, komşu ülkeler ve diğer pozisyonda ki ülkelerin herhangi birinden ilimize gelecek olan 17-30 yaş arası genç gönüllülerden sadece 4 kişinin bulunması sürecidir. Bu gönüllülerin Antakya ya gelmeleri için elimizden gelen çabalar ortaya konmuştur. Bu süreci tamamlamak için yurt dışın da bulunan derneklerle bağlantılarımızı dernek yönetim kurulu ve yetkililer aracılığıyla sürdürerek, bulunan gönüllüler için istişarelere geçtik. Hazırlık süreçlerini tamamlayarak 2 yıllık proje sürecimiz için gönüllülerle anlaşarak ülkemize ve ilimize gelmeleri yönünde çalışmalar başlamış oldu ve proje sonrası gelinen aşamada projemiz nihayet 20 Kasım 2018 yılında tamamlanmıştır.”
Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği’nin tamamlanan projesi sonrasında proje denetimi için Avrupa Birliği Bakanlığı AB Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı yetkilisi Uzmanı Zuhal Akdağ Aşcı, dernek yöneticileri tarafından tamamlanan proje sonrasında geçtiğimiz günlerde dernek yöneticilerini ve aynı zamanda proje ofisini yerin de denetlenerek projenin gidiş süreci hakkında ve uygulama süreçleri yönünde karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.
Uzman Zuhal Akdağ Aşcı derneğin üçüncü projesi olan ‘’Hand in Hand For Thalassemia’’ adlı projesi içinde aynı başarı ve özveri ile çalışılması konusunda gerekli tavsiyelerde bulunarak sadece derneklerin bu projelerle yetinmeden bunların dışında diğer Avrupa Birliği Türkiye Ulusal Ajansı projelerinden de yararlanmaları yönünde Erasmus programlarının diğer alt kademe projelerinin takip edilerek, yararlanılması ve yeni projeler üretilmesinin önemine değindi. Dernekleri ayakta tutan başlıca güçlerden birinin de projeler olduğunu dile getiren Aşcı projeye ortak olarak destek veren kamu kurum ve kuruluşların önemine değindi ve bu süreç içerisinde emeği geçen dernek yöneticilerine, basın-yayın kuruluşlarına, kişi ve kişilere de projelerde yer aldıkları için teşekkür etti.