Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"AKP-MHP bloğunun HDP’yi tasfiye sürecini boşa çıkarttık"

“AKP-MHP bloğunun HDP’yi tasfiye sürecini boşa çıkarttık”

HDP Hatay Eş il Başkanları Sultan Başaran ile Kerem Nalbant, , etkileri uzun bir süre tartışılacak bir seçimin geride kaldığını, bu tartışmaların ana nedeninin ise Partilerin eşit ve adil koşullarda seçime girememeleri olduğunu savundular.
HDP Başkanlaraçıklamalarında, Parti olarak batı kentlerini kapsayan karşı stratejilerinin, AKP-MHP bloğunun HDP’ye yönelik başlatmış olduğu tasfiye sürecini boşa çıkarttığı kaydedildi ve şöyle denildi:
“Bu minvalden bakıldığında, seçime damga vuran şey stratejimiz olup, Halkların Demokratik Partisi’nin ‘kazan, kazandır’ stratejisini ne kadar yerinde olduğu görülmüş, AKP ve MHP’nin elinde bulunan başta İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya gibi büyük şehirlerin el değiştirmesini sağlamıştır.
31 Mart Yerel seçimlerinde, Türkiye ve dünya kamuoyunun hafızasında unutulmayacak olan, Yüksek Seçim Kurulu’nun bölgelere ve partilere göre ayrı, hukuksuz kararlarıdır. AKP ve MHP’nin tüm itirazları kabul görürken, HDP’nin şaibeler sonucu kaybettirildiği belediyelere itirazı ise kabul edilmemiştir. Bu da YSK’ya ve hukuk sistemine kara bir leke olarak kalacaktır.
AKP ve MHP, devletin tüm imkanlarını kullanmalarına rağmen, Cumhur İttifakı şahsında topluma zorbalıkla giydirmeye çalıştıkları bu gömlek dar gelmiştir. Bu seçimin kayıp edenleri; beka üzerinde korku imparatorluğu ve tek adamcılığı inşa etmeye kalkışan AKP ve MHP’dir. Seçimin kazananı; barış, kardeşlik, birlik beraberlik yaşam, hak, hukuk, adalet ve demokrasi özlemidir.
Önümüzdeki döneme dair belediyenin kimde olduğuna bakmaksızın, bu kentte yaşayan tüm yurttaşların yaşam kalitesini artıracak icatların takipçisi destekçisi olacağımızın yanında, yanlışlara da aktif muhalefet yapacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER