Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDÖRTYOL’A 250 YATAKLI HASTANE…

DÖRTYOL’A 250 YATAKLI HASTANE…

Dörtyol’da Avrupa Birliği ve Fransız Kalkınma Ajansı hibe destekli sıfır kâğıt kullanımını hedefleyen 250 yatak kapasiteli dijital Yeni Devlet Hastanesi’nin temeline düzenlenen tören ile ilk harç kondu.
Temel atma törenine; Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, AB delegasyonu Büyükelçi Christian Berger, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki; 48.000 m² kapalı alanlı yapımına başlanan Yeni Dörtyol Devlet Hastanesi binasının hizmete girmesiyle ilçe ve hinterlandında yaşayan vatandaşlarımıza ve geçici koruma altındaki Suriyeli vatandaşlara hizmet edeceğini söyledi.
AB Avrupa Birliği ve Fransız Kalkınma Ajansı’nın hibe destekli Dörtyol Yeni Devlet Hastanesiyle ilgili bilgi veren Tiryaki “53’ü yoğun bakım, 197’si diğer klinik yatakları olmak üzere toplam 250 yatak kapasitesi A-II rolünde hizmet vermesi planlanmaktadır. Tıbbi donanım, demirbaş ve mefruşat dâhil olan bu projede, Bakanlığımız hizmet politikalarına uygun 105 adet poliklinik odası, 8 adet ameliyathane, 18 yataklı Palyatif Bakım Merkezi, 4 adet yanık yatağı vb. birçok özellikli hizmet sunumuna yönelik alt yapı planlanmıştır” diye konuştu.
Hastanede palyatif bakım merkezi, diyabet polikliniği, böbrek taşı kırma ünitesi ve plastik cerrahi gibi yeni hizmetler de bulunacağını da vurgulayan Tiryaki “Yoğun bakım servisi güçlenerek en ciddi vakaların tedavisini mümkün kılacak, ayrıca ilk çocuk yoğun bakım ünitesi de devreye girecek. Yeni hastane, sıfır kâğıt kullanımını hedefleyen dijital bir hastane olacak, Azami güvenlik için binanın temeline sismik izolatörler monte edilecek, Enerji tasarrufu da ön planda olacak. Yeni hastanenin Mart 2021 yılında geçici iş kabulünün yapılması ve yeni hastanenin faaliyete geçmesi öngörülmektedir” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnce Öz de Türkiye’nin AB ile işbirliği içinde sağlık alanında gerçekleştirdiği bu yatırımın, 250 yataklı Hastanenin bölgede Suriyeli misafirlerin yoğunluğu dikkate alınarak projelendirildiğini söyledi.
Bu işi 5-6 yıldır takip ettiğini ifade eden Ak Parti Milletvekili H. Bayram Türkoğlu ise “Avrupa Birliği Fonuyla Fransız Kalkanıma ajansının finansmanıyla projenin adı kondu. İhalesi yapılarak anahtar teslim olarak iki yıl sonra bu şifa yurdunun temelini bugün atıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.
AB’li heyet ve Protokol birlikte butona basarak 2021’de tamamlanacak Hastane binasının temeline törenle ilk harç kondu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER