Salı, Eylül 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYEMİN EDEREK USTA ASKER OLDULAR…

YEMİN EDEREK USTA ASKER OLDULAR…

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’nda 1999/2 tertip silahaltına alınan bin 296 uzun dönem bahriyeli er silaha ve bayrağa el basarak yemin ederek usta asker oldu.
İskenderun Deniz Er Eğitim Alayında gerçekleştirilen yemin törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Keleş, askeri ve sivil arkan ile asker aileleri katıldı.
Tören, bando ve sancağın yerinin alması, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasıyla baladı. Yemin Töreni dolayısıyla gönderilen mesajlar okundu. İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Deniz Piyade Kd Albay İbrahim Özdağ’ın konuşmasının ardından dört tabur 18 bölük, toplam bin 296 1999/2 tertip uzun dönem erler silaha ve bayrağa el basarak yemin etti.
Yemin eden erler adına Deniz er İbrahim Özen bir konuşma yaptı. Deniz Eğitim Alayına birinci, ikinci ve üçüncü katılan denir erlerine protokol tarafından ödülleri verildi.
Yurdun dört bir yayından İskenderun’a gelen aileler yemin ederek usta asker olan evlatlarıyla tören sonrasında kucaklaşarak hasret giderdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER