Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaHatay SES Şubesi;" Yeni bir satış sözleşmesine izin vermemek için, omuz omuza...

Hatay SES Şubesi;” Yeni bir satış sözleşmesine izin vermemek için, omuz omuza olmaya davet ediyoruz”

Sağlık Emekçileri Sendikası Hatay Şubesi, anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili değerlendirmesinde, yetkili sendika Memur Sen’in tavrı eleştirilerek, “Yeni bir satış sözleşmesine izin vermemek için , omuz omuza olmaya davet ediyoruz. denildi.
Hatay SES Şube Eş Başkanı Meryem Avcı imzalı açıklama şöyle:
“KESK olarak, toplamda beş milyonluk geniş bir kesimin beşte birini üye yaptığı için kendini ‘yetkili’ zannedenleri uyarıyoruz. Bugün böbürlendiğiniz noktalara nasıl geldiğinizi, sırtınızı nerelere dayadığınızı, mevcut anti demokratik yasalardan, gerçek ve evrensel toplu pazarlık sisteminden uzak, köhne bir sistemden nasıl nemalandığınızı dünya alem biliyor. Ne kadar ‘tarihi başarı’ nutukları atarsanız atın, bugüne kadar danışıklı dövüş oyunlarından sonra imzaladığınız mutabakatların bedelini, kendi üyeleriniz de dahil, beş milyon kamu emekçisi ve emekli ödemiştir. Ödemeye de devam etmektedir. Hiçbir kamu emekçisinin, tarihe kara bir leke olarak geçecek yeni bir satış sözleşmesine tahammülü kalmamıştır.
Dolayısıyla hiç kimsenin, 3 milyon kamu emekçisine, 2 milyon kamu emekçisi emeklisine sefalet artış oranları dayatan, temel hiçbir sorununu çözmeyen, aksine hepimizle alay edilen bu teklifi kabul etmeye, müzakereye değer görmeye yetkisi yoktur.
Bunun için de; yetkinin asıl sahiplerini, sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçilerini, sefalete terk edilen emeklileri, yeni danışıklı dövüş oyunlarına karşı haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.
Halktan yana bir kamu hizmeti, güvenceli istihdam-güvenli gelecek, demokratik- adil bir çalışma yaşamı, insanca yaşamaya yetecek bir ücret ve tüm taleplerin hayat bulması için, gerçek bir toplu pazarlık hakkı için birlikte mücadele etmeye, yeni bir satış sözleşmesine izin vermemek için yan yana, omuz omuza olmaya davet ediyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER