Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberDASİFED   Antakya da bir dizi ziyarette bulundu

DASİFED   Antakya da bir dizi ziyarette bulundu

 

DASİFED Yönetim Kurulu  ve Çankaya Üniversitesi Geçmiş Dönem Rektörü Ziya  Burhanettin Güvenç ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulundular.

 İlk Durak Atso

Dasifed Heyeti ilk ziyaretini Antakya Ticaret odasına yaptı

 

 

DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, ziyarette yaptığı konuşmada  ‘’bizlerin bir araya gelme sebebi, yapılan çalışmalar ve eldeki toplanan bilgileri nasıl daha ileriye götürebilirize bir cevap bulmak ve el ele verip bu sorunlara bir çözüm üretmek’’ dedi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ise, ‘’bu konuda sizlerle hemfikirim, bölgemizin kalkınması ve Türkiye için bir yerden başlamak gerek ve bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız’’ diyerek, gerçekleştirilen ziyaretten memnun olduğunu ifade etti. DASİFED Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri de Hikmet Çinçin’e ilgisi ve misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Antakya Ticaret Borsası’na ziyaret

İkinci ziyaret ise Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’na yapıldı.

Başkan Mursaloğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra “ Borsa’nın işinin tarımla ilgili olduğunu, kendisinin ve ailesinin de çiftçi olduğunu, bölgede en büyük ekim alanının pamuk ve zeytin olduğunu ifade ederek maalesef bu konuda mevcut sorunların yanı sıra bu yıl tabiattan da kaynaklanan sıkıntılı bir sürecin yaşandığını “ifade etti.

.

DASİFED Başkanı Faruk Ekinci ise, ‘’gerek mobilyacılık gerek ise tarım sektörü için ilk olarak 2 aylık bir çalışma yapılarak şirketlerin incelenmesi gerektiğini ve bu çerçevede nelerin eksik nelerin fazla olduğunun, sektörün nereye gitmek istediğinin tespitinin yapılmasını ve ona göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

MKÜ Rektörü Hasan Kaya’ya ziyaret

Daha sonra ise MKÜ Rektörü Hasan Kaya ziyaret edildi. Başkan Faruk Ekinci’nin DASİFED ve DASİFED’in bağlı olduğu Konfederasyon olan TÜRKONFED hakkında tanıtıcı bilgiler aktarmasının ardından Sektörel Kümelenme konularına değinildi.

Rektör Hasan Kaya ise Sektörel Kümelenmeyi önemsediklerini ifade ederek, ‘’bizler de Mustafa Kemal Üniversitesi olarak üzerimize düşen ne var ise yerine getirmeye hazırız, hayata geçirmeye çalıştığınız projeyi destekliyoruz’’dedi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER