Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberHatay’ın Eşsiz Tatları Gelecek Kuşaklara Hızla Aktarılıyor

Hatay’ın Eşsiz Tatları Gelecek Kuşaklara Hızla Aktarılıyor

Özel Ata Koleji öğrencileri, workshop etkinlikleri kapsamında ufacık elleri ile künefe yaptı. Hatay’ın başlıca lezzetlerinden olan künefe büyük bir emek ile hazırlandı.

Hatay gastronomisi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından tescillendi. Her medeniyetten bir parça taşıyan Hatay’ın eşsiz mutfak kültürüne yönelik çalışmalar Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Lütfü Savaş öncülüğünde hızlandı.

İlk Workshop Etkinliği Konuğu Özel Atalar Koleji

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği workshop etkinliğinin ilk konuğu Özel Ata Koleji öğrencileri oldu. Öğrenciler büyük bir emek ile künefe hazırladı.

Etkinliği değerlendiren Hatay Öğrenen Şehirler Koordinatörü Fatma Dodurka “Hatay’ın lezzetlerini tanıtmak için workshop etkinlikleri yapacağız. Bugün itibariyle başladığımız etkinliklerimiz, farklı yaş ve gruplarla devam edecek. Kentimizin birçok ilçesinde yapmayı planladığımız atölye etkinliklerimizi yurtdışında da gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Hatay’ın lezzetlerini tanımayan ve tatmayan kimse kalmasın istiyoruz” sözlerine yer verdi.

Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER