Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Türkiye Tarım Orman Şurası’nda yaptığı konuşmada, Su Kanunu’nun çıkarılacağını duyurdu. Su Kanunu kapsamında, ülkedeki su kaynaklarının verimli yönetilebilmesi amaçlanacak.

Türkiye’nin tarımsal hasılada Avrupa birincisi olduğunu vurgulayarak dünyada ise yedinci olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık, kiraz, kayısı ve ayva üretimde ise dünya lideri konumunda bulunduklarını belirtti.Ülkemiz gen kaynaklarını oluşturan bitki çeşitlerinin “Ata Tohumu Projesi’yle koruma altına alınmasını sağladıklarını kaydeden Erdoğan, Ankara’da dünyanın üçüncü büyük tohum gen bankasını 250 bin örnek kapasite ile hizmete sunulduğunu açıkladı.
Arazi Toplulaştırma ve Sınıflandırma İşlemleri Hızlanıyor
Tarım Şurası kararlarına yönelik açıklama yapan Erdoğan, arazi toplulaştırma ve sınıflandırma işlemlerini hızlandırarak projeyi 10 yıl içinde tamamlayacaklarını bildirdi.
Kırmızı et sektörünü hafife almayacaklarını kaydeden Erdoğan, “ürünlerini hafife almayacağız. Küçük ve büyükbaş hayvancılıkta yerli ırkların muhafazasına ve ıslahına yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz.” sözlerinde bulundu.
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber