Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVekil Şahin Demir Çelik Sektörünün Sorunlarını TBMM’de Dile Getirdi

Vekil Şahin Demir Çelik Sektörünün Sorunlarını TBMM’de Dile Getirdi

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin TBMM  söz alarak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a bir dizi soru yöneltti.

 

Vekil Şahin Türkiye’nin çelik tüketiminin, yerli üreticiler tarafından karşılanmasını teşvik edecek tedbirlerin alınmasını ve sektörün üzerindeki rekabet gücünü sınırlayan yüklerin kaldırılmasını adına; diyerek özetlediği sorular şöyle:

  1. Demir çelik sektörünün yaşatılması için en büyük girdilerini oluşturan Belediye Fonu gibi fon ve kesintilerin, özellikle kok gazından alınan hava gazı vergisinin kaldırılması gibi bir düzenleme yapmak mümkün müdür? Mümkün değil ise nedenleri nedendir?


    Kalitesiz Çelik Ürünlerinin Girişinin Engellenmesi Konusunda Çalışmalarınız Var Mı?

  2. Türkiye’ye kalitesiz çelik ürünlerinin girişinin engellenmesi konusunda gümrüklerde yapılan teknik kontrollerin sıkılaştırılması yönünde çalışmalarınız var mıdır? Var ise bu çalışmalar nelerdir? Yok ise teknik kontroller neden sağlıklı yapılmamaktadır?
  3. Türkiye’nin çelik tüketiminin, yerli üreticiler tarafından karşılanmasını teşvik edecek tedbirlerin alınması ve sektörün üzerindeki rekabet gücünü sınırlayan yüklerin kaldırılması konusunda ne gibi tasarruflarınız vardır?
  4. Bölgesel enerji boru hatları, üçüncü havalimanı, ÇanakkaleKöprüsü gibi büyük kamu projelerinde, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yurt içinde üretilen çelik ürünlerinin kullanılmasının neden zorunlu hale getirilmiyor?Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
    Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER