Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelPatlamada Hatay’dan 3 Kişi Hayatını Kaybetti!

Patlamada Hatay’dan 3 Kişi Hayatını Kaybetti!

Ankara’da tren garına kavşağında meydana gelen iki patlama sonucunda 86 kişinin öldüğünü 186 kişinin de yaralandığı açıklanırken, Hatay’dan giden gruptan üç kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı, KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibarıyla Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10.04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana geldiği açıkladı.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, 86 kişinin hayatını kaybettiği, 186 kişinin de yaralandığı patlamada Hatay’dan giden grup arasından da yaşamını yitirenler olduğu öğrenildi.

Hatay’ın çeşitli ilçelerinden bir araya gelerek Ankara’daki mitinge katılmak üzere giden grup içerisinde ikisi merkez Antakya’dan, bir kişinin de İskenderun’dan olmak üzere toplam üç kişinin patlamada hayatını kaybettiği belirlendi.

PATLAMAYA İSKENDERUN’DA ŞARKILI TEPKİ!
Başkent Ankara’da meydana gelen patlama sonrası Hatay’da Halkların Demokratik Partisi İskenderun İlçe Örgütü, oturma eylemi yapıp Kürtçe ve Türkçe şarkı söyledi.

Ankara’da yaşanan patlamanın katliam olduğunu söyleyen HDP İskenderun İlçe Eş Başkanı Eylem Sayan, “Barışı savunan tek bir nefer kalıncaya dek inadına barış, inadına adalet, inadına demokrasi ve inadına kardeşlik demeye devam edeceğiz. Savaştan ve şiddetten medet umanlar bilmelidir ki bu ülkede yaşayan halklar barış inadından vazgeçmeyecektir” dedi.

Açıklamanın ardından yaklaşık 50 kişilik grup Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup oturma eylemi yaptı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER