Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız!”

“Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız!”

Hatay’da 10 Meslek Odası ortak bildiri ile terörü kınadı
Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da yaşanan toplu katliamı kınamak üzere Hatay’daki 10 meslek odasının başkan ya da yöneticisi bir araya geldi. HAMOK bünyesinde yer alan meslek odalarının ortak açıklamasında, “Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız” başlığı altında şu mesajlar verildi:

“Emek, barış ve demokrasi mitingi katliamını bizzat yaşayan ve canlı şahitleri olarak, terörü lanetliyoruz. Barıştan başka hiçbir amacı olmayan, huzur ve güvenin sağlanması için toplanan yüz binlerce yurttaşımızın sesini kesmek amaçlı yapılan bu katliamın kabul edilmesi mümkün değildir. Terörün tarafı ve taraftarı olunmaz. Her kim, kendi çıkarları için terör yandaşları ile hareket ederse sonunda aynı kaderi kendisi de yaşar. Ülkemizin geldiği bu durum, uygulanan yanlış politikalar, basiretsiz yöneticiler, hukuk tanımayan yaklaşımlar, ayrıştırmanın ve nefret söylemlerinin eseridir. Sorumlular bir an önce ortaya çıkarılmalı, ihmali olan yöneticiler derhal cezalandırılmalı, siyasetçiler üzerine düşeni bir an önce yapmalıdır. Şu ana kadar kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”
HAMOK adına kaleme alınan ve Sözcü, Mak. Müh. Ömer İyiel tarafından okunan basın açıklamasına imza atan 10 Meslek Odası şunlar:
Hatay Eczacı Odası
Elektrik Mühendisleri Odası Hatay Temsilciliği
İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi
Jeoloji Mühendisleri Hatay İl Temsilciliği
Makine Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği
Hatay Mali Müşavirler Odası
Mimarlar Odası Hatay Şubesi
Hatay Tabib Odası
Hatay Diş Hekimleri Odası
Veteriner Hekimler Odası Hatay Şubesi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER