Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberEmir Kaan'a Umut Olmak için Kan Bağışlıyoruz

Emir Kaan’a Umut Olmak için Kan Bağışlıyoruz

Antakya Özbuğday Ortaokulu öğrencisi Emir Kaan Sevik, ağır idiopatik aplastik anemi GHVD hastalığı ile 3 yıldır mücadele ediyor. Hastalığının 4.evresinde olan ve 2 kere kardeşinden ilik nakli olan ancak sonuç alamayan Emir Kaan için dev bir kampanya başlatıldı.

Emir Kaan’a Umut Olmak için Kan Bağışlıyoruz

İskenderun Körfez Gazetesi’nin çağrısı üzerine İskenderun Belediyesi Başkanı Fatih Tosyalı‘nın desteği ile başlatılan kampanya 22-25 Ocak günleri arasında saat 10:30 ve 18:00’de Atatürk Anıt Alanı Kızılay Noktası’nda yapılacak.

İdiyopatik Aplastik Anemi (Kemik iliği yetmezliği) hastalığına 10 yaşında olduğu sırada yakalanan ve şu anda 13 yaşında olan Emir Kaas Sevik’e kardeşlerinden alınan ilikler maalesef uymadı.

Emir Kaan 2 Defa İlik Nakli Oldu

Emir Kaan’ın annesi Aynur Sevik, kardeşinden Emir Kaan’ın iki defa ilik nakli olduğunu ancak sonuç bulamadıklarını belirterek kök hücre bağışının insana bir zararı olmadığının altını çizdi.

Emir Kaan’ın hastalığının ilaçla tedavisi olmadığını vurgulayan Anne Sevik, “Emir Kaan’ın hastalığı 3 yıl önce başladı. İdiyopatik Aplastik Anemi hastası olarak teşhis konuldu. Hastalığının ilaçla tedavisi olmadığı için direk nakil yapıldı. Önce kardeşinden yüzde 100 uyumlu 2 kez nakil yapıldı, maalesef ikisinden de olumlu sonuç alınamadı. Daha sonra Emir Kaan’da Graft VersusHost Hastalığı meydana geldi. İki hastalıkla mücadele ediyor ve şu an hastalığı tekrarladığı için acilen 3. nakli olması gerekiyor. Riskli bir dönemde, hayati önem arz etmekte, bunun için bir donöre ihtiyacımız var. Türkiye’de şu ana kadar tarama yapılan vericilerin hiç biri ile uyumlu değiliz, yurt dışı taramamız da gerçekleştiriliyor. Onun için uygun donör arıyoruz, kök hücre kampanyaları yapıyoruz. Halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz çünkü bu konuda çok fazla eksik bilgi var. Bu bir ameliyat değil, acılı ve ağrılı, uzun süren bir işlem değil. Sizin sosyal hayatınızı etkileyecek bir işlem değil. Daha önce benim 3.5 yaşındaki kızımdan Emir Kaan’a 13 kez kök hücre toplandı. Bir zararı olsa kendi evladıma yaptırmazdım” sözlerine yer verdi.

Emir Kaan, Genetik İkizine Böyle Seslendi

Hastalığının 4.evresinde olan ve 2 kere kardeşinden ilik nakli olan ancak sonuç alamayan Emir Kaan, genetik ikizine şu ifadeler ile seslendi:

“Dünyanın neresindesin? Kaç yaşındasın? Bilmiyorum.. Ama benim sana ihtiyacı var. Kök hücre nakli olursam iyileşecekmişim. Bunun için çok kişinin kök hücre bağışçısı olması gerekiyor. Hala kök hücre bağışcısı olmadıysanız sesime kulak verin. Tek umudum sizsiniz. Sadece ben değil benim gibi mucize bekleyen arkadaşlarıma da umut olun. Size en yakın kızılaya gidin. 3 tüp kan vererek kök hücre bağışçısı adayı olun ve en önemlisi olurda bir gün eşleşirseniz ASLA VAZGEÇMEYİN.”

Emir Kaan’a Umut Olmak için Kan Bağışlıyoruz

3 Tüp Kan 1 Can!

“Dünyanın heryerinde olduğu gibi ülkemizde de maalesef bir çok kan(hematoloji) ve kanser (onkoloji)hastası kemik iliği akli beklemektedir.Yani var olan hastalıklarından kurtulabilmek ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek için son bir çıkış kapısı ve umut olarak nakil olmaları gerekmektedir.Bu hastaların genetik ikizlerinibulabilmeleri için daha çok donöre ihtiyaç vardır.Bu sorumluluk bilinciyle elimizi taşın altına koyma vakti çoktan gelmiştir. 18-50 yaş arası, 50 kg üstünde, kronik bir rahatsızlığı olmayan tüm bireyleri kan ve kök hücre bağışında bulunup,umut olmaları için kendilerine en yakın kızılay merkezlerine davet ediyoruz. Kök hücre bağışı sanıldığı gibi zor bir işlem değildir. Artık tıp ve teknoloji gelişmiştir. Herhangi bir hasta ile uyum sağlarsanız 4 gün kolunuzdan bir aşı yapılacak(size hiçbir zararı olmayan ,sadece hücre sayınızı arttıracak) ve 5.gün yine iki kolunuza bir intraket takılacak ve kanınız alınıp içindeki kök hücreler seçilip,kalan kanınız tekrar vücudunuza verilecektir.sizde ortalama 1 su bardağı ürün alınacaktır.bu işlem toplamda maksimum 2 saat sürmekte ve sosyal hayatınızı etkilememektedir.vücudunuz toplanan kök hücreyi 24 saat içinde yeniden üretecektir.ve sizin donör olmanız sayesinde bir hasta tekrar hayata bağlanacak(Inşallah).Kahraman olmak istemezmisiniz? Bir ışıkta siz tutun,bizi yalnız bırakmayın.çünkü küçük çocuklar hastalıkla tek başına mücadele edemezler.. Emir Kaan ve arkadaşlarına umut olun..3 tüp kan,1 can.”

Diğer güncel İskenderun haberleri içinİskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için:Hatay Haber

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER