Cumartesi, Ekim 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiCHPli Vekil Kılıç'tan "Kadına Şiddet" Farkındalığı

CHPli Vekil Kılıç’tan “Kadına Şiddet” Farkındalığı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadına karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla “Kadın Doğmak” adlı projeye katıldı ve plastik makyajla şiddet görmüş kadın görüntüsüyle farkındalık yarattı.

CHPli Vekil Kılıç’tan “Kadına Şiddet” Farkındalığı

Konak Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Komisyonu’nun, “Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine yönelik farkındalık yaratmak için gerçekleştirdiği” proje kapsamında şiddet gören kadınlara dikkat çekmek amacıyla farklı meslek guruplarında yer alan tanınmış kadınlara plastik makyaj yapıldı.

İzmir’de Billboardlar Asıldı

CHP’li vekil Sevda Erdan Kılıç’ın yanı sıra, projeye TOBAV Başkanı Hale Gökalpsezer, Sanatçı Nurhan Damcıoğlu, Türk Halk Müziği Koro Şefi Bahar Almaç, Ressam Melis Korkmaz, Konak Belediyesi Meclis Üyesi Aslı Gündüz ile iş kadınları, Konak Belediyesi meclis üyeleri, gazeteciler ve sanatçılar profesyonel plastik makyajla şiddete uğramış hale getirilerek katıldı.

Projeye katılan kadınlara; yanık, kesik, kezzap, darbe gibi şiddet ve darp izleri özel efekt malzemeleri kullanılarak uygulandı. Toplumda rol model kadınların, şiddete uğramış şekilde plastik makyajlı fotoğrafları Konak Belediye Başkanlığı tarafından İzmir’de billboardlara asıldı.

Son 4 Yılda 1652 Kadın “Şiddet”ten Öldü

CHP’li Sevda Erdan Kılıç, Türkiye’de son dört yılda bin 652 kadının erkek şiddeti ile yaşamını yitirdiğine dikkat çekti. Kılıç, “AKP’nin iktidara geldiği 2002’den sonraki yılda bu sayı sadece 83 idi. 16 yılda AKP iktidarlarında kadın cinayetleri dehşet verici bir şekilde yüzde 471 artmıştır. Erkekler bu cinayetlere; kendilerini aklamak için namus, töre, gelenek vb. birçok sebep bulmuşlardır. Nedeni ne olursa olsun, hiçbir kadın cinayetini kabul edemeyiz. Erkekler bu cinayetleri işledikten sonra buna, bizim kabul edemeyeceğimiz birçok neden mutlaka bulmaktadırlar.

“Bunu en son Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’in tabancayla vurduktan sonra bıçaklayarak öldürmesi olayında gördük. İlk ifadesinde ‘kopya çekerken yakalandığı ve hakkında tutanak tutulduğu için cinayet işlediğini’ itiraf eden Hikmet, cinayetten dört ay sonra haksız tahrik indirimden yararlanabilmek için, ‘ilişkileri olduğunu ve Şenel’den uzak durduğu için hakkında kopya işlemi yapıldığını’ iddia edebilecek kadar alçalabilmiştir, hayatını kaybeden masum bir kadın hakkında böylesi bir çirkin iftirada bulunabilmiştir.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER