Pazartesi, Eylül 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemi"Türkiye Gittikçe Obezleşiyor"

“Türkiye Gittikçe Obezleşiyor”

Türkiye’nin gün geçtikçe obezleştiğine dikkat çeken Türkiye Obezite Araştırma Derneği ile Diyabetli Çocuklar Vakfı, İstanbulun ‘Diyabeti Değiştiren Şehirler Programı’na katılma kararına destek verileceğini açıkladı.

“Türkiye Gittikçe Obezleşiyor”

Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun obezitenin yalnızca şişmanlatmakla kalmayıp diyabet, hipertansiyon, kolesterol bozukluğu, kalp-damar hastalıkları, sindirim sorunlarına neden olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye; Avrupa ve Orta Asya ülkeleri arasında obezite sıralamasında 53 ülke arasında birinci sırada bulunuyor. DSÖ’nün raporuna göre Türk halkının yüzde 32.1’si vücut kitle endeksine göre obezite kategorisinde yer alıyor. Türkiye’yi yüzde 28.9 ile Malta, yüzde 27.8 ile İngiltere takip ediyor.” dedi.

İstanbul’da Trafik Kaosu Obeziteyi Tetikliyor

İstanbul özelinde yaşanan trafik kaosunun obeziteyi tetiklediğini belirten Türkiye Obezite Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Volkan Yumuk, “Kent genelinde toplu taşımacılık imkanları ve nüfus artıyor. İnsanlar yollarda çok fazla saat geçirmek zorunda kalıyor. Bu durum stresin yanı sıra, hareketsizlik ve vakitsizliği tetikliyor. Tükenmişlik ve yorgunluğun da eklenmesiyle adeta sarmala giriliyor. Yemek vakitleri şaşıyor, hareketsiz bir topluluk ortaya çıkıyor. Vakitsizlik beraberinde hazır gıdaların, fast food türü yiyeceklerin tüketimine yol açıyor. Şehrin bu döngüyü kırması gerekiyor.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER