Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberCiddi Diş Hastalıkları Dışında Özel Muayene Dahil Diş Sağlığı Merkezleri'ne Gitmeyin!

Ciddi Diş Hastalıkları Dışında Özel Muayene Dahil Diş Sağlığı Merkezleri’ne Gitmeyin!

Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ciddi Diş Hastalıkları Dışında Özel Muayene Dahil Diş Sağlığı Merkezleri’ne Gitmeyin!

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Meslek Birliklerinin düzenli olarak önemli bilgileri paylaştıklarını bildiren Başkan Seyfettin, “İlimizde, serbest çalışan ve kamuda görev yapan dişhekimleri ve sağlık çalışanları da toplum sağlığını korumak ve vatandaşlara daha sağlıklı hizmet verebilmek için büyük bir özveriyle çalışmalarına devam etmektedir. Koronavirüs ten korunabilmemiz için bol su içmeli, ağız kuruluğunu önlemeliyiz. Kısa aralıklarla bir kaç yudum su içerek virüsün mideye inmesini ve mide asidi ile ölmesini sağlamalıyız. Eğer düzenli olarak yeteri kadar su içmezsek, virüs nefes borumuza ve oradan da akciğerimize inebilir. Bu çok tehlikelidir.

Bu Durum Tatil Amaçlı Değerlendirilmemeli

Dişhekimleri Odası olarak vatandaşlarımıza, bu durumun ciddi olduğu ve sokağa çıkmama tavsiyelerinin tatil amaçlı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, şiddetli diş ağrısı, yüzde, boyunda ve diş etlerinde şişlik, ağızda durmayan kanama, enfeksiyon riski ve travma gibi acil durumlar dışında evden çıkmamalarını, Diş Hekimliği Fakülteleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) ve özel muayenehanelere gitmemelerini, bir kez daha biz hekimler olarak önemle vurguluyoruz. Bugüne kadar tüm önlemleri alan Acil hastalar dışında kliniğine hasta almayan veya gelir kaybına uğrayacağını bildiği halde tamamen kapatan tüm meslektaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Toplum Sağlığı için en üst düzeyde önlem alan ADSM de Acil Hastalar dışında bakılmaması, reşit olan ve özel bakım gerektirmeyen hastaların yakınlarının bekleme alanına alınmamaları, girişte hastaların ateşlerinin ölçülmesi ve Acil Panaromik Röntgenlerin çekilmesi gibi alınan önlemleri yerinde buluyor ve hekimler olarak destekliyoruz.

Hatay’da bu uygulamayı çok acil başlatan ve uygulamaya koyan serbest çalışan dişhekimlerimize ve özellikle ilk günden beri büyük bir duyarlılıkla uygulamaya başlayan, başta Hatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Sayın Diş Hekimi Batuhan Selahattin Burat olmak üzere, yardımcılarına, ADSM de çalışan Diş Hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER