Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemiİmamoğlu'ndan "Ekrem'e Zırnık Yok" Kampanyası için Teşekkür

İmamoğlu’ndan “Ekrem’e Zırnık Yok” Kampanyası için Teşekkür

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşan Ramazan ayı için fitre ve zekat çağrısında bulunmuş ve “Fitre ve zekatlarınızı belediyeye bağışlamanız için hukuki bir engel yok” ifadesinde bulunmuştu. İmamoğlu’nun bu açıklamaları sosyal medyada büyük tepki uyandırmış ve “Ekrem’e zırnık yok” kampanyası başlatılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce bu çağrıda bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Peki neden İmamoğlu çağrıda bulununca tepkilere yol açtı?

İmamoğlu’ndan “Ekrem’e Zırnık Yok” Kampanyası için Teşekkür

Başkan İmamoğlu’ndan Fitre Zekatların Belediyelere Verilmesi Çağrısı

İmamoğlu, “Yardımlarınızı ulaştırmada en güvenilir aracı devlet kurumlarıdır. Bu manada belediyelerinize, bize inanın, zekatınıza da fitrenizi de gerektiği noktada bize verebilme şansınız vardır. Bunun kanunda yeri vardır. Bunun aksini kimse inkar edemez. Bununla ilgili de kimsenin fetva vermesine gerek yok!” ifadesinde bulunmuştu.

İktidardan ve Medyasından Büyük Tepki Çekmişti


Söz konusu çağrı,  iktidardan ve iktidar medyasından büyük bir tepki toplamış ve çağrı sonrası sosyal medyada “Ekrem’e zırnık yok” kampanyası başlatılmıştı.

Kampanyayı başlatanlara teşekkür eden İmamoğlu, “Belki de ulaşmakta güçlük çekeceğim insanlara videomu ulaştıran bu arkadaşlara inanın teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Erdoğan Milli Dayanışma Kampanyası için Zekat Çağrısında Bulunmuştu

Cumhurbaşkanının Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında yaptığı açıklamada, iş adamlarını kampanyaya destek vermeye çağırırken hayırseverlere de zekat vermeleri konusunda çağrı yaptığı anlaşıldı.

 

Etiketler: istanbul, istanbul haberekrem imamoğlufitrezekat

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER