Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYaman: Bedel ödeyenlerin anıları yaşatılmalı

Yaman: Bedel ödeyenlerin anıları yaşatılmalı

Güneyin Asi Çocuğu Ahmet Atakan’ı anmak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, demokrasi, özgürlük ve eşitlik adına bedel ödeyenlerin anılarını yaşatmamanın önemine vurgu yaptı.
Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan ile Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın duygulu konuşmalarının ardından görüşlerini dile getiren Başkan Yaman, “Demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğün tesis edilmesinde her dönemde bedel ödeyenler olmuştur. Üç fidanımız Abdocan, Ahmet ve Ali İsmail bedel ödeyen canlarımızdı. Onları unutursak, vicdanımız kanar. O nedenle anılarını yaşatmaya devam edeceğiz. Ahmet Atakan Kütüphanesine gelen çocuklar da, demokrasinin aşkını ve yürekli fidanları tanımış olacaklar” diye konuştu.
9 Eylül 2013’te ODTÇÜ direnişine destek eylemlerinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan anısına kurulan Halkevleri Ahmet Atakan Kütüphanesi’nin ikinci yaşı ve Ahmet’in de doğum günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, Artvin Cerattepe ve hapisteki gazetecilere destek mesajları da verildi.
Etkinlik, Erkan Rende, Gamze Polat, Ahmet Atakan Kütüphanesi Çocuk Korosu ve Pınar Aydınlar’ın verdiği dinletilerle son buldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER