Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberTüm Emekliler Sendikası Hatay Şubesinden Sendikalarının Kapatılmasına Yönelik Girişimlere Sert Tepki

Tüm Emekliler Sendikası Hatay Şubesinden Sendikalarının Kapatılmasına Yönelik Girişimlere Sert Tepki

Tüm Emekliler sendikası Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç, sendikalarının kapatılmasına yönelik girişimlere sert tepki gösterdi.

Yürütme Kurulu adına Basın açıklaması yapan Meryem Kılıç, “Bir kez daha ülkemizdeki hukuk sisteminin noter sistemine dönüştürüldüğü tescil edilmiştir” eleştirisinde bulunarak tepkisini şöyle dile getirdi:

Hepinizin bildiğini üzere daha önce Ankara Valiliği tarafından Tüm Emekliler Sendikasının kapatılmasına karar verilmişti. Bu karar Ankara İdare Mahkemesine dava edilmiş, ilk derece mahkemesi davayı reddetmiş olmasına rağmen Bölge İdare Mahkemesi haklılığımızı kabul etmiş ve Türkiye’de herkesin izin almaksızın kayıtsız ve şartsız olarak sendika kurabileceği yönünde hüküm kurmuştu.

Bugün ise Ankara Valiliği Ankara İş Mahkemesinde sendika kuruluşunda eksiklikler olduğu gerekçesiyle sendikanın kapatılması için dava açmıştır. Yargılama; deliller toplanmaksızın yapılmış ve hatta valiliğin anlaşılmayan, sendikal eksikliklerin neler olduğunu belirtmeyen dilekçesini açıklanmasını istemiş olduğumuz halde tüm taleplerimiz reddedilerek tamamen Valiliğin talebi doğrultusunda karar verilmiştir. Mahkeme temyiz yolu açık olmak üzere, Sendikamızın kapatılmasına ancak yasal süreçler tamamlanıncaya kadar faaliyetlerimize devam edebileceğimize hükmetmiştir.

Bir kez daha ülkemizdeki hukuk sisteminin noter sistemine dönüştürüldüğü tescil edilmiştir.

Düzenin, siyasal iktidarın ve sarayın uygulamalarına karşı durmak, hakkımızı aramak, hak ettiğimizi istemek, insanca yaşamak, kardeşçe yaşamak ve barış istemek demek ki kapatılmamıza gizli gerekçe olmaktadır.

Bir kez daha bilinmelidir ki ve bir kez daha hatırlatalım ki,  hak örgütümüz olan sendikamızı, mücadelemizi asla bırakmayacağız.

Barış istemeye, hukuksuzluklara, adaletsizliklere, emeğimizin karşılığını istemeye devam edeceğiz. Mücadelemizi engelleyebilecek bir kilit yoktur. Bu günlere haklı ve meşru mücadelemizle geldik.

Bu karar emeklilerin sendikal örgütlenmesine çıkarılan ilk engel olmadığının bilinciyle, bu güne kadar karşılaştığımız engelleri nasıl aştıysak nasıl hukuksuzluklara karşı mücadele ettiysek bu engeli de aşacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu engeli aşacak örgütlü gücümüz, mücadele birikimimiz mevcuttur.

Bundan sonra da bu yolda devam edeceğiz.

Daha önce üst mahkemede bu davayı kazanmıştık, yeniden kazanacağız. Çünkü sadece hukuken değil; sosyal, siyasal, tarihsel olarak da haklıyız.

Hem hukuksal olarak hem de örgütlü olduğumuz her yerde mücadelemize ve var olmaya devam edeceğiz.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER