Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Haber“Yangın İster Terör, İster Rant Amaçlı Olsun İnsanlık Suçu!”

“Yangın İster Terör, İster Rant Amaçlı Olsun İnsanlık Suçu!”

Hatay Muhasebeciler Odası, ilimizde 1,5 ay arayla yaşanan 2 büyük orman yangınına neden olanların ister rant amaçlı ister terör amaçlı olsun insanlık suçu işlediklerini savundu.

Hatay Muhasebeciler Odası açıklamasında, yanan orman bölgesinin yeniden ağaçlandırılması için gerekli her desteğin verileceği de kaydedildi.

Hatay Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası açıklamasında önce Samandağ ilçemizde Antakya’ya doğru Amanos Dağlarında büyük bir yangın yaşadığımızı hatırlatırken., Yangının koru henüz yeterince küllenmeden hemen ardından, sanki bir bayrak yarışı varmış gibi bu kez kuzeye doğru Belen- İskenderun- Arsuz İlçelerimizde 09 Ekim 2020 günü başlayan yeni bir yangın ile sarsıldığımız belirtildi ve şöyle denildi:

“Üstelik bu kez yangın yerleşim alanına yakın bir yerde ve yine söylendiğine göre birkaç yerde birden başladı. Ağaçları ve hayvanları katletmenin yanı sıra konut ve işyerlerine de zarar veren korkunç bir doğa ve çevre katliamıyla karşı karşıya kaldık. Yangınları ister terör amaçlı ister imar ve maden sahası açmak için rantçılar yapsın bu bir insanlık suçudur. Yapan ve yaptıranların kimliğine ve amacına bakmadan yapan ve yaptıranları lanetliyoruz. Terör örgütlerinin veya rantçıların amacını boşa çıkarmak adına tüm siyasi partilere çağrımızdır. Orman vasfı kaybettirilen yerler asla imara açılmamalıdır.

Bununla ilgili siyasi partilerimiz ortak bir yasa teklifini yasalaştırmalıdır. Ve en kısa uygun zamanda buralar sivil toplum kuruluşlarının ve halkın katılımıyla ağaçlandırılmalıdır. Toplum olarak bunu yaparsak hem oyunları bozmuş hem de bu yangınları söndürmek için canla başla çalışan orman ve yangın söndürme ekiplerinin emeğine saygı göstermiş, gelecek nesillere ve doğaya olan borcumuzu ödemiş oluruz.

Hatay SMMM Odası olarak bu yönde atılacak adımlara tüm olanaklarımızla katkı vereceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER