Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberM.Refik İnan, ATSO’nun duyarsızlığına kızdı, istifa etti!

M.Refik İnan, ATSO’nun duyarsızlığına kızdı, istifa etti!

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis üyesi Mehmet Refik İnan, ATSO’nun, yağ üreticilerinin sorunlarına duyarlı davranmadığını öne sürdü ve tüm görevlerinden istifa ettiğini bildirdi. Altınözülü olan Mehmet Refik İnan, Afrin’den getirilen zeytinyağının ülke geneline “Hatay Altınözü Zeytinyağı” adıyla satışa sunulduğunu, ATSO’nun ise buna duyarsız kaldığını öne sürdü.


Mehmet Refik İnan’ın süreçle ilgili anlatımı ve yorumu şöyle:
“Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki bütün görevlerimden istifa etmiş bulunmaktayım. Afrin’den, sözde ihracat kaydı ile getirilen zeytinyağlarının asitleri veya vasıfları belirtilmediği için, son günlerde fırsatçılar çok açık ve aşırı bir şekilde iç piyasaya satarak, hem üretici hem zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren düzgün firmalara büyük kayıplara neden olmuştur.2 senedir bu haksız uygulamaya son vermek için başlatmış olduğumuz mücadelemize bütün Türkiye’deki zeytinyağı üreticisi emektar müstahsillerimizden ve ihracatını düzgün yapan firmalardan büyük destekler almaktayız. Lakin maalesef, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Zeytinyağı Komite üyeleri, kişisel menfaatlerinden dolayı Mehmet Refik İnan’a büyük tepki göstermiştir.
Bu saçma davranış karşısında, aynı kişilerle bu göreve devam etmemin mümkün olmadığını düşünüyorum. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın çok değerli şeffaf dik duruşu ile takdir toplayan, sürekli beni destekleyen Başkanımız Hikmet Çinçin, istifa dilekçemi kabul etmeyerek, bana görevimde kalmamı istemiştir. Lakin kararım kesindir. Başkanım Hikmet Çinçin’i bu davranışı için kutluyorum. Bundan sonra mücadelemiz, saygıdeğer zeytinyağı üreticisinin desteği ile devam edecektir. Bu haksızlık karşısında boyun eğmeyeceğiz. Bu konuda bizlere destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER