Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberŞair M. Hakan Dönmez: “Şiirler toplumun yürek atışıdır!”

Şair M. Hakan Dönmez: “Şiirler toplumun yürek atışıdır!”

 

 

Şair M. Hakan Dönmez çalışmalarını “İkinci Altı Asır” adı altında kitaplaştırdı.

Şair bu çalışmasında ecdat ruhunu, köyünü ve babasına derinden duyduğu tutkuyu yansıtıyor. Şair Dönmez kitap ilgili düşüncelerini “Şairler toplumun yürek atışıdır. Zamanı tanıklık eder. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Milletimizi bu çalışmamızla ikinci altı asırı hatırlatmak istedim” diyerek açıkladı.

 

Şair M. Hakan Dönmez uzun yıllardır şiir yazıyor, şiirlerini değişik platformlarda dillendiriyordu. Covid-19 karantina günlerinde, şiirin sıcaklığında milletin moral değerlerine yükseltmek için çalışmalarını kitapta topladığını belirtti. Kitap ve  çalışmaları ile ilgili görüşlerini “Uzun yıllardır değişik konularda şiir yazıyorum. Tarihe olan ilgim nedeniyle şiirlerimin ana temasını ecdadımız oluşturuyor. Kitabın adından da anlaşılacağı gibi şanlı bir geçmişimiz var. Bugün ülkemizin insan kaynakları, ekonomisi, kültürel gelişmişlik düzeyi ile ikinci bir altıncı asrın başladığını düşünüyorum. Bu coşkuyu şiirlerimle yaşatmak istedim” diye açıkladı.

 

Şair Dönmez kitabının ulaştığı şiir severlerden olumlu geri dönüşler aldığını, bu geri dönüşlerin kendisini cesaretlendirdiğini belirtti.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER