Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberSarıseki Mahallesinde Caminin Elektriğinin kesilmesine tepki

Sarıseki Mahallesinde Caminin Elektriğinin kesilmesine tepki

İskenderun İlçesi Sarıseki Mahallesinde 200 öğrencinin yaz Kur’an kursları kapsamında Kur’an-ı Kerim eğitimi aldığı Sarıseki Karşıyaka Camii’nin borcu nedeniyle elektriği kesildi.
Yaklaşık bir haftadır elektriği olmayan camide, cami cemaati sabah, akşam ve yatsı namazlarını karanlıkta kılmak zorunda kalıyor.

Karanlıkta el feneri ışığında namaz kılan cemaat, şadırvan ve lavaboyu da kullanmada zorlanıyor. Soğuk geçen günlerde klimanın çalışmadığını aktaran cemaat, ezan sesinin de yeniden mahallede yankılanmasını bekliyor.

Caminin elektriğinin kesilmesine büyük tepki gösteren cami cemaati, halkı Müslüman olan bir ülkede, camilerin bu durumlara maruz kalmasının çok ayıp ve utanç verici olduğunu belirtti.
Elektrik kesintisinden dolayı sabah, akşam ve yatsı namazlarını karanlıkta kılmak zorunda kaldıklarını belirten cami cemaati, yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyor.
Elektriği olmadığı için bir haftadır minarelerden ezanın da okunmadığı belirten cami cemaati, minarelerin ezansız kalmasının kabul edilemez ve utanç verici olduğunu dile getirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER