Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelPeder René François Saulais koronadan yaşamını yitirdi

Peder René François Saulais koronadan yaşamını yitirdi

 

Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği kurucusu ve Onursal Başkanı Peder René François Saulais’in, uzun süredir kaldığı İstanbul Fransız Huzurevi’nde (koronavirüsten) yaşamını yitirdiği bildirildi.

Defne Müzikseverler Derneği Başkanı Tülin Erduran, Latin-Katolik Mezarlığı’nda defnedilen Peder François Saulaıs’i kaybetmekten büyük üzüntü duyduklarını, tüm sevenlerine başsağlığı dilediklerini bildirdi.
Peder François’in, entelektüel bir eğitmen olarak, önce İskenderun sonra Antakya’da birçok kişiyle dostluklar kuran, sevilen, sayılan bir şahsiyet olduğunu, piyano, şan, tenis, Fransızca ve İngilizce dersleri vererek çok sayıda çocuk ve gencin yetişmesine katkıda bulunduğunu belirten Tülin Erduran, şöyle devam etti:
“Merhum Peder Francois, Antakya’nın kültürel ve toplumsal yaşamını renklendirdi, zenginleştirdi, içinde daima genç bir ruh taşıdı. Öğrencilerine, her zaman özverili yaşam, yardımseverlik ve toplum yararına çalışmanın insanları yücelterek, toplum seviyesini yükseltecek öğretiler aşıladı ve tüm bu yönleriyle örnek bir insan oldu. Güzel bir insanı kaybettik. Onu hatırladıkça içimiz ısınacak, yüzümüzde gülümseme belirecek. Mekanı cennet olsun! ”
Bu arada Defne Müzikseverler Derneği’nin, düzenleyeceği ilk konserini ona ithaf etme kararı aldığı öğrenildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER