Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİKİ ACIYI BİRLİKTE YAŞADIK

İKİ ACIYI BİRLİKTE YAŞADIK

*İskenderun Basınının duayen kalemlerinden Özgür Gazetesi Sahibi, Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı Gazeteci Cevdet Uygun(65) ile geçmiş yıllarda uzun süre İskenderun Basınına hizmet eden Serhat Nazlı(50)’yı aynı gün toprağa veren İskenderun Basını, iki acıyı birlikte yaşadı.
11 Nisan İskenderun Basını için kara bir gün, hüzünlü bir gün, acı bir gün.
İki meslektaşı birden toprağa veren İskenderun Basını, yasta.
İskenderun’un en usta kalemlerinden Cevdet Uygun’un Cumartesi öğle saatlerinde vefatı adeta şok etkisi yaratmışken, aynı gün akşam saatlerinde İstanbul’da yaşamını sürdüren İskenderunlu gazeteci Serhat Nazlı’nın da ani bir kalp krizi sonucu öldüğü haberi, acıyı katladı.
EL SALLAYARAK UĞURLADIK
Cumartesi günü kaybettiğimiz İGC Onursal Başkanı Cevdet Uygun Ağabeyimizi el sallayarak uğurladık.
Cuvdet Uygun’un cenazesi ilk olarak Bir süre başkanlığını da yaptığı, Basın Merkezi binasının alınmasını sağladığı İGC önüne getirildi.
Burada dualar edildi. Ardından İGC Başkanı Veysel Cıncık kısa bir veda konuşması yaptı. Cıncık, Duayen gazeteci Cevdet Uygun’u kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, ”yaşasaydı, yazacağı o kadar çok anısı vardı ki.O, hepimize mutlaka bir katkısı olan büyüğümüzdü.Basın Merkezi’nin alınması için elinden geleni yaptı ve başardı. Kendisini Saygıyla anıyoruz. Allah Rahmet Eylesin”dedi.
Daha sonra gazeteciler, Cevdet Ağabeylerini el sallayarak ve cenazenin üzerine çiçekler atarak uğurladılar.
Buradaki törene eşi Edibe ve oğlu Fuat Uygun da katıldı.
Cenaze daha sonra evinin önüne götürüldü. Buradan da Kaptanpaşa Camii’ne getirildi.
Cami’de kılınan cenaze namazına çok kalabalık bir topluluk katıldı.
Cenaze, namazın ardından Karaağaç Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Yapılan cenaze törenlerine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İşadamları Recep Atakaş, Bülent Kavsak, Adana Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Cumhuriyet Gazetesi Adana eski Bölge Müdürü Çetin Yiğenoğlu da katıldı.
SERHAT NAZLI’YI DA TOPRAĞA VERDİK
Uzun yıllar İskenderun da gazetecilik yaptıktan sonra yaşamını İstanbul’da sürdüren 1 çocuk babası Serhat Nazlı’ı da aynı saatlerde aynı mezarlıkta toprağa verildi.
Kardeşi Abdulrezzak Nazlı ile akrabaları tarafından cenaze aracı ile mezarlığa getirilen cenaze için önce namaz kılındı.
Daha sonra cenaze toprağa verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER