Salı, Eylül 24, 2024
No menu items!

YAĞMUR DUA’SI

YAĞMUR DUA’SI
Dua ile yağmur yağabilir ama duayı kimin ettiği çok önemlidir. Birde her dua da olduğu gibi, allahın huzuruna başkalarının zararını istemeden yada dib nın yaptığı gibi hava tahmin raporlarını inceleyerek dua etmemek lazım. Çünkü bu bir tuzak olur ve allah bunu bilir. Derki rahman: Hatırlar mısın? İnkâr edenler seni etkisiz hale getirmek veya öldürmek ya da yurdundan çıkarmak için tuzaklar kuruyorlardı; onlar tuzak kuruyorlardı Allah da bozuyordu. Tuzak bozma işini en iyi yapan Allah’tır.

Enfal 30. Ayet. Ne tuzağı derseniz, hava tahmin raporlarına bakıp ona göre yağmur duası ihdas etmek inanan insanlara imani bir tuzaktır, yanıltmaya ve bundan nemalanmaya yöneliktir. ‘’ vay be dib nı dua etti yağmur yağdı ne mübarek adammış’’ dedirtmektir. Ve bu amel biçimi hiçbir insana yakışmayacak bir aldatma eylemidir. Allah ile aldatmayı bu millete her çeşidi ile anlatarak ömrünü bitiren ‘’ yaşar nuri Öztürk’’ hocayı saygı ve rahmet ile yadediyorum. Mutlaka birilerini uyandırdı ama herkese gücü yetmedi maalesef.
Dua nın kabul edilmesi için yerine getirmemiz gereken en önemli şart allahın kendi lafzı ile kura’nı kerimde mevcuttur. Derki rahman : (önce vadederek) Rabbiniz buyurmuştur ki: Dua edin bana, cevap vereyim size! Kibre saparak bana ibadetten uzaklaşanlar, aşağılanmış bir halde cehenneme gireceklerdir.mümin(ğafir)60. evet burada kulun dua etmesini ve kendisinin dua ya icabet edeceğini belirtiyor. Ancak ne şekilde dua ya icabet edeceğini de şöyle açıklıyor: Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi hatırlayın; bana verdiğiniz söze vefalı olun ki, ben de size ahdimde vefalı olayım. Ve yalnız benden korkun.bakara 40. Ayet. İşte işin püf noktası burada dır, demek ki duamızın kabul olması için allaha verdiğimiz ahdimize sadık olmalıyız. Yoksa şimdiye kadar olduğu gibi havanda su döğmeye devam edeceğiz. Kimbilir belki gün gelir havanda dövecek su da bulamayabiliriz…..
Allaha verdiğimiz ahitlerde ne varmış yine rahman’ın kendi lafzına bakalım: Harcamalarda İsrafçı olmamak. (Araf31, İsra: 26-27) (duacı nın makam aracı kaç tl) Yalan söylememek. (Enam: : 21, Nur: 13) adam öldürmemek maide 32. Allah’a şirk koşmamak. (Nisa: 48, Maide: 72) Allah’a iftira etmemek, onu gereği gibi yüceltmemek. (Maide: 64) Zekât vermemek. (Tevbe: 34) Müslümanlar arasında fitne fesat çıkarmamak. (Bakara: 191) Münafıklara arka çıkıp yardım etmemek. (Nisa: 88) Allah’ın ayetleriyle alay etmemek. (bakara makaracı büyükelçi yapıldı) (Tevbe: 65, Enam: 5,Nisa: 140) İnsanlara hoşlanmayacakları lakaplar takmamak. (Hucurat: 11) Zina etmemek. (Furkan: 68, Mümtehine12, İsra: 32, Nur: 2-3) Haksız yere başkasının malını alıp yememek. (Nisa: 29-30) Hırsızlık yapmamak. (Maide: 38) Rüşvet alıp vermemek. (Maide: 42) Yetimlerin mallarını yememek. (Nisa: 10, Enam: 1 2) vb. işte allaha verdiğimiz ahitlerin sadece bir kaçı, benim hedefimde şahıslar yoktur. Sadece düşündürmeye yönelik fikir paylaşımıdır düşünmeniz ve böyle hükmetmeniz dileği ile.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER