Dörtyol/Hataylı Prof.Dr. Celalettin Yavuz’un bazı kitaplarının ABD’nin Trump taraftarları tarafından baskına uğrayan Kongre Kütüphanesi de dâhil, en ünlü üniversitelerinde hizmete girdiği anlaşıldı.
İstanbul Ayvansaray Üniversitesi İİSB Fakültesi Dekanı ve Güvenlik Bilimleri Y. Lisans programı ABD Başkanı Yavuz’un kitaplarının yer aldığı Türk üniversiteleri arasında Bilkent üniversitesinden İstanbul Üniversitesine, Hacettepe Üniversitesinden Boğaziçi Üniversitesine, Çukurova Üniversitesinden Milli Savunma Üniversitesinin kütüphanelerine kadar Türkiye’nin en iyi üniversite kütüphanelerinde hizmete girdiği bilinmekteydi. Hatta TBMM Kütüphanesi, Türk Tarih Kurumu Kütüphanesi, Milli Kütüphane ve Dörtyol Halk Kütüphanesi gibi birçok kütüphanede kitapları yer almaktaydı.
Bu arada Prof.Dr. Yavuz’un, dünyanın en iyileri arasında her yıl ilk sıraları alan Harvard, Stanford, Columbia, Cornell üniversiteleri (ABD), Oxford (İngiltere), Toronto Üniversitesi (Kanada) ve Alman üniversitesi kütüphanelerinde de kitaplarının yer aldığı tesadüfen öğrenildi. Halen 17’si müstakilen yazılmış, bölüm katkılarıyla 32 adet kitap yazmış olan “Hataylı Yavuz Hoca”nın bazı kitaplarının yer aldığı yabancı kütüphaneler ve bu bilgileri veren web sayfaları şöyledir:
Celalettin Yavuz, “Osmanlı Bahriyesi’nde yabancı misyonlar: Çesme Faciası’ndan Birinci Dünya Harbi’ne kadar Osmanlı Bahriyesi’nde çağdaşlaşma gayretleri” başlıklı kitabımın, Türkiye’ye ilaveten yer aldığı dünya çapında (ABD, Almanya, İngiltere, Kanada) üniversiteleri ve ABD KONGRESİ’sinin kütüphaneleri şöyledir:
1. KOÇ University Library
2. Bayerische Staatsbibliothek – München, 80539 Germany
3. Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale Halle/Saale, 06108 Germany
4. University of Oxford – Oxford, OX1 2JD United Kingdom
5. Harvard University – Harvard Library
6. Columbia University in the City of New York – Columbia University Libraries
7. Cornell University Library
8. New York University – Elmer Holmes Bobst Library
9. Princeton University Library
10. University of Pennsylvania Libraries
11. LIBRARY OF CONGRESS – Washington, DC 20540 United States
12. HathiTrust Digital Library
13. University of Michigan
14. Ohio State University Libraries
15. University of Chicago Library
16. Indiana University
17. University of Texas Libraries
Celalettin Yavuz, “Menteşe Adaları (Onikiada)’nın Tarihi : Andlaşmalarla Yunanistan’a Devredilmemiş Ada, Adacık ve Kayalıkların Hukuki Statüleri de Dahil Tarihi” Başlıklı kitabım ABD, İNGİLTERE ve KANADA’da aşağıda belirtilen dünya çapındaki üniversite kütüphanelerinde ve ABD KONGRESİ Kütüphanesinde de mevcut:
1. Boğaziçi University Library (Türkiye)
2. The British Library, St. Pancras (İngiltere)
3. Columbia University in the City of New York
4. New York University
5. Princeton University Library
6. University of Toronto Robarts Library (Kanada)
7. LIBRARY OF CONGRESS – Washington, DC 20540 United States
8. HathiTrust Digital Library
9. University of Michigan
10. University of Chicago Library
11. Stanford University Libraries
Celalettin Yavuz, “Osmanlı’dan günümüze Alman gizli servisi Türkiye faaliyetleri”, başlıklı kitabım ise, Türkiye’dekilere ilaveten henüz
Princeton University Library’de bulunuyor.