Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberABA DER Yapılması Planlanan Küçük Sanayi Sitesinin Kuruluş yerine karşı cıktı

ABA DER Yapılması Planlanan Küçük Sanayi Sitesinin Kuruluş yerine karşı cıktı

Küçük Sanayi Sitesi yapılması düşünülen alanla ilgili ilk tepki ABA DER  Yörük Türkmen Derneğinden geldi
Konu ile ilgili Yazılı bir açıklama yapan ABA DER Başkanı Mehmet Kılınç“Doğaya zarar verdiğimiz sürece biz insanlar daha büyük zararlara maruz kalırız” dedi

ABA DER Yapılması Planlanan Küçük Sanayi Sitesinin Kuruluş yerine karşı cıktı

Başkan Kılınç Açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bilindiği gibi doğa kendi kendini sürekli olarak yenileyebilen canlı ve cansızlardan oluşan varlıkların tümüdür. Çevre bilimi (ekoloji) ise canlıların bulundukları ortam ile olan ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır.
Oldu bittiye getirdiler.
Doğa ve çevre tahribatının yarattığı etkiler bütün dünyada olduğu gibi son yıllarda İskenderun da görülmektedir. Özellikle güzel çay, Bekbele Akarça Mahallerin deki taş ocaklarının tahribatı görmüyorlar gibi şimdide Bitişik (KÖYÜ) Mahellesi yanı başı nefes alacak halk deyimi ile KURT tepesine Küçük sanayı sitesi yapılması kararı çıkmış. Nefes alacak manzarası güzel olan bu yeri sanayı ile kirletecekler ve yaşanamaz hale getirecekler.
Bundan mahalle sakinlerine ve o yörenin 1975 lerde kurulmuş ABADER Yörük Türkmen Derneğine bile haber verme zahmetin de bulunulmadı. Oldu bittiye getirdiler.

Biz insanlar doğanın ekolojik dengesini bozarak ve çevreyi kirleterek, kendi yaşamımızı zorlaştırmakla kalmayıp pek çok canlı türünün ve onların temel yaşam maddelerinin de yok olmasına neden olmaktayız.
Bu nedenle her birey, yaşanan olumsuz çevre sorunlarına karşı üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ya da hiç değilse kalanın korunması için çaba göstermelidir. Kayıtsız kalarak gerekli önlemler alınmadığı takdirde insanlığın geleceğinin de karanlık olacağı unutulmamalı ve bilinmelidir.

Alan SİT alanı ilan edilsin 
Sonuç olarak “Doğa insana değil, insan doğaya muhtaçtır” bilinciyle çok geç olmadan Bu kararı kim ve kimler tarafından alındıysa bu karardan vaz geçinmeli, bu bölge nasıl ki TOS ÇELİK FEN LİSESİ nin üstü göllü düz sit alanı olarak ayrıldı ise buranın da SİT ALANI olarak ayrılmasını istiyoruz. Çünkü burada mezarlıklar var. Define arayıcılar burada kaç defa yakalandılar.

Biz ABA- DER Yörük Türkmen Derneği olarak buranın olduğu gibi kalmasını bu güzelim yerleşme yeri olan 300 yıllık Köyümüzün (Mah.) yaşanamaz hale getirilmesine razı değiliz.

Bazı kişilerin köyünüz kalkınır düşüncesini asla kabul etmiyoruz. Doğa güzelliği olan bu yerleşim yerini kirletmek istemiyoruz. BU yöremiz zaten gelişmiştir. İskenderun a 7 veya 8 km.dir. Bir yaz akşamı köyün en üstüne çıkarak manzarayı seyretmenizi isterim. Bu gözelim manzara kirliliği ve gürültüsü ile rahatsız edilmemelidir.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER