Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAFAD Gönüllüsü Nasıl Olunur? AFAD Gönüllüsü Kimdir? Hatay'da Kaç AFAD Gönüllüsü Var?

AFAD Gönüllüsü Nasıl Olunur? AFAD Gönüllüsü Kimdir? Hatay’da Kaç AFAD Gönüllüsü Var?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) AFAD Gönüllüsü aday sayısının çıktığı günden bu yana 97 bine ulaştığını duyurdu. AFAD Gönüllülük Sistemi sayesinde olası bir durumda her vatandaşın yakınlarında, afet ve acil durumlar konusunda yeterli eğitim ve beceriye sahip, ne yapacağını bilen bir gönüllü bulunabilecek. Peki Hatay‘da kaç AFAD Gönüllüsü bulunuyor.

AFAD Gönüllüsü Nasıl Olunur? AFAD Gönüllüsü Kimdir? Hatay’da Kaç AFAD Gönüllüsü Var?

Hatay’da Kaç AFAD Gönüllüsü Var?

Sertifikasyon seviyelerine göre AFAD Gönüllüleri, AFAD ekipleri ile birlikte saha çalışmalarına da katılabilecek. Ülke genelinde 97 bin AFAD Gönüllüsü bulunurken, Hatay’da AFAD Gönüllülük Sistemine kayıtlı 788 AFAD Gönüllüsü bulunuyor.

AFAD Gönüllüsü Kimdir?

AFAD Gönüllüsü, tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.

AFAD Gönüllülerine Neden İhtiyaç Duyuyoruz?

AFAD Gönüllülerinin gücünü harekete geçirerek, afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek için gönüllülere ihtiyaç duyuyoruz.

Ayrıca, insan hayatında fark yaratmak için becerilerini kullanmaya daima hazır, yakınlarda eğitimli ve organize AFAD Gönüllüleri oluşturmak amacıyla gönüllülerin desteğine ihtiyacımız var.

AFAD Gönüllüsü Nasıl Olunur?

AFAD Gönüllüsü olmaya istekli ve e-devlet şifresi olan herkes gönüllü olabilir. AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir. AFAD görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir. Gönüllülük başvuruları e-devlet üzerinden alınmaktadır.

Daha fazla bilgi için https://gonullu.afad.gov.tr/ adresini tıklayabilirsiniz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER