Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberAk Parti İl Başkanı Yeloğlu Otogarın satılmaması konusundaki ısrarını sürdürüyor "Kanuna...

Ak Parti İl Başkanı Yeloğlu Otogarın satılmaması konusundaki ısrarını sürdürüyor “Kanuna Aykırı satış”

 

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, düzenlediği basın toplantısında Hatay’ın gündemini ve eski otogarın satış ihalesini değerlendirdi.

Eski otogar, sebze hali ve itfaiye alanlarının kamu malı olduğuna dikkat çeken Yeloğlu, hizmet verdiği 2004-2009 yılları arasında 700 hektarlık alanda biri şehrin gelişimiyle ilgili diğeri de şehrin rehabilitasyonuyla ilgili; koruma amaçlı Yeni Antakya adında imar planını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yeloğlu, koruma amaçlı imar planının ise belediye başkanlığından ayrılmadan 2 ay önce 2009 Ocak ayında Anıtlar kurulunda onaylanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

MUTLAKA KORUMA KURULUYLA BİRLİKTE ÇALIŞILMASI GEREKİR

107 dönümlük eski otogar, sebze hali, ve eski sanayinin bulunduğu bölgenin bütün olarak ele alınması gerektiğini söyleyen Yeloğlu, “Yapılması gereken Antakya tarihi için özel olan bu bölgeye bir proje planlamaktır. Bir tarafta Köprübaşı ve Uzun Çarşı diğer tarafta Saint Pierre Kilisesi; bu iki tarihi bölge bir turizm yoluyla, alışveriş bölgesiyle ve bir sosyal yaşam alanıyla birbirine bağlanmalıdır Ancak bütün bunları karşılayacak bir proje yapıldıktan sonra uygulamaya geçilebilir” ifadelerini kullandı.

ESKİ BİR BELEDİYECİ OLARAK, BELEDİYENİN HİÇBİR ŞEKİLDE BİR YERİ SATMAMASINI TAVSİYE EDİYORUZ

Yeloğlu, İris Şentürk döneminde temeli atılan yeni otogar projesini devam ettirip kısa sürede işletmeye aldıklarını belirtirken “Biz başlattığımız yeni Antakya projesinde sebze hali için de bir yer ayırmıştık. Beklerdik ki 2009’da yeni gelen belediye hemen 2 yıl içinde sebze halini de taşısın, 3 sene içerisinde bu alan rehabilite edilsin. Aradan 6 yıl daha geçti daha özel alan projesi bile hazırlanamamış. Şimdi gelinmiş bu alan içerisinde 9,5 dönümlük eski otogarın yeri satılmaya kalkılıyor” dedi.

BELEDİYE BU ALANDA BİR KÂR DÜŞÜNMEMELİ

Belediyeye kalacak alanların daha çok yeşil alan ve meydanlar şeklinde düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Yeloğlu, “Eski otogar alanında esnafın işlerini daha düzgün bir şekilde yürütebilmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır. Kent içinde bir meydan oluşturayım deseniz gerçekten çok zor hatta imkansız ama hazır meydanı satalım, çarçur edelim derseniz çok kolay. Bir ihale yaparsınız ve her şeye rağmen kanunlu kanunsuz satarsınız. Eğer siz belediye hamurunun içinde özel mülkiyeti ne kadar çoğaltırsanız ilerde yapılacak projenin uygulamasını da o kadar zorlaştırırsınız” dedi.

Projelerin, Anıtlar Kurulunun onayı alınmadan hayata geçirilemeyeceğini ifade eden Yeloğlu, “Bir genel yetkiye sığınarak buranın satıldığı kulaklarımıza geliyor. Bir yerin satılabilmesi için mutlaka imar parseli belirtilerek satış yetkisinin alınması gerekir. Büyükşehir belediyesi ise meclisten satış yetkisi almış değildir. Biz bu uyarımızla da belki büyükşehir belediyesini hukuki sorumluluktan da kurtarmış olacağız. Alacak insana da ben hayret ederim ne olacağı belli olmayan, yarın belki de ideallerine kavuşamayacağı bir alanı kim neden para verip de alır? Olsa olsa belli sözler verilip de acaba anlaşmalı mı bir şey mi var diye insan şüphelenir, umarım böyle bir durum söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

Ak Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu konuşmasını sonlandırırken “Eski bir belediyeci olarak, AK Parti il başkanı sıfatıyla ve her şeyden önce bu memlekette yaşayan bir hemşeriniz olarak bu alanın satılmamasını tavsiye ediyorum, bu yanlıştan hemen dönün. Bu memleket hepimizin” ifadelerini kullanarak Hatay Büyükşehir belediyesine çağrısında bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER