Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunAkın'dan okul servisler açıklaması

Akın’dan okul servisler açıklaması

Okul servis araçları olarak, çocukları evlerinden alıp okullarının bahçelerine güvenli bir şekilde ulaştırmaktan sorumlu olduğunu belirten Başkan Akın “Bizim talebimiz, okul önlerinde okulların giriş saatinden 15-20 dakika önce, okulların çıkış saatinden de 15-20 dakika öncesinden okul önlerinin, servis araçları için boşaltılmasını talep ediyoruz. Ulaşım Daire Başkanlığı bazı okullara özel park yerleri için levha dikmiş olmasına rağmen, uygulamada istenilen düzeyde sağlanamadı. Bu konuda her okul önüne bir polis memuru ve bir trafik zabıta memuru yerleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Vatandaşların da duyarlı olmaları ricasında bulunan Başkan Akın, “Çocukları indirirken araçlarımızı yolun ortasına park etmek zorunda kalıyoruz ve bu durum trafik sıkışıklığına neden oluyor. Servis araçları bu yüzden ceza alıyor. Ayrıca, bazı dükkan sahipleri araçlarını dükkân önlerine park etmeleri servis araçlarının çocukları indirmek için uygun alan bulmasını zorlaştırıyor” diye konuştu.

Şehir içindeki dolmuş sorunlarına da değinen Akın, dolmuşçuların 1 liralık bir yolcu için 1000 liralık ceza ile karşılaşabileceklerini vurgulayarak “Dolmuşçularımız, durağın haricinde yolcu almadıklarında ceza yemekten kaçınmakta ve yaşlı vatandaşlarımız da iki durak arasında yürümekte zorlanıyor. Şehir içindeki durak sayısı yetersiz. Ana arterlerde daha fazla durak bulunması gerekir. Ulu cami ve Şehit Pamir Caddesi’nde indir-bindir duraklarımızın sayıları oldukça az ve mesafe uzun. Fakat ne yazık ki standartlarda, iki durak arasında minimum 500 metre mesafe olması gerekir. Durakları yetersiz, bu konuda Ulaşım Daire Başkanlığı’na çözüm önerileri sunacağız. Özellikle, araçların belirlenen bölgelerde duraklama sorunları yaşanıyor ve bunun çözülmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Akın, şehir içerisindeki yoğunluktan dolayı, en azından şehir içerisindeki ana arterlerin üzerinde 2-3 durak, fener caddesinde de keza öyle, Belen istikametinden gelirken Nardüzü, Karaağaç, Şekere, Körfez, Cırtıman hatlarından gelen araçların pac mıntıkasına yakın bir yerde indir-bindir yapabilecekleri hiçbir yer olmadığını hatırlattı.

Sadece bir tek durak yerinin olmadığının altını çizen Akın şunları söyledi: “O da köprü kavşağında bulunan PTT istasyonu civarında bulunuyor. Onun haricinde Ontur Hotel’in önünde indir-bindir yerimiz var. Fakat eskiden olduğu gibi Şehit Pamir Caddesi’ne giriş yapacak vatandaşlarımızı, göbekte indirmek zorunda kalıyorlardı ve minibüsçü arkadaşımız duruş yaptığı göbekte yolcu indiriyordu. Ne yazık ki MOBESE ve trafik ekiplerinden ceza yiyordu. Aksi halde İş ve İşçi bulma kurumunun oraya kadar gidiyordu. Bu sefer de yolcu ile şoför arkadaşımız arasında sorun çıkıyordu. Bu sorunu da Ulaşım Daire Başkanlığı’na bildireceğim ve bu soruna çözüm bulunacağı kanaatindeyim.”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER