6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin üzerinden geçen iki yılın ardından, afetin etkilerini hafifletmek ve bölgedeki iyileşme sürecini desteklemek amacıyla çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamında, AKUT VAKFI tarafından hayata geçirilen projelerle insani yardımdan hijyen hizmetlerine, sağlıktan eğitim çalışmalarına kadar farklı alanlarda destek sağlandı ve sağlanmaya devam ediyor.
Depremin ikinci yıldönümünde AKUT VAKFI yine Hatay’da
6 Şubat 2025 tarihinde, depremin ikinci yıldönümünü anmak ve bölgedeki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla AKUT VAKFI ekibi Hatay’a gitti. 5 Şubat Çarşamba günü, bir yıl önce açılan prefabrik okullar ziyaret edilerek öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelindi. Eğitim sürecine yönelik ihtiyaçların değerlendirileceği bu buluşmada, çocukların yaşadığı zorluklara çözüm üretmek adına yeni destek alanları planlandı.
Aynı gün, önümüzdeki aylarda tamamlanması planlanan ve AKUT VAKFI tarafından hayata geçirilecek olan Aile Sağlığı Merkezi (ASM) inşaat alanı da ziyaret edildi. Kamu kurumlarıyla yapılan görüşmelerde, afet sonrası desteklerin sürdürülebilirliği üzerine değerlendirmeler yapıldı.
6 Şubat Perşembe günü ise tüm Hatay halkı, kamu kurumları ve STK’ların katılımı ile düzenlenecek anma törenine ekiple birlikte katılacak olan AKUT VAKFI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki Hatay ziyaretine ve deprem bölgesindeki dayanışmaya dair mesajını şu sözlerle dile getirdi: “Depremin ilk gününden bu yana Hatay’da olmaya, dayanışmayı büyütmeye devam ediyoruz. Fiziksel yeniden yapılanmanın yanı sıra, eğitimin, sağlığın, psikososyal desteğin ve toplumsal iyileşmenin önemini biliyor ve bu alanlarda uzun vadeli çözümler üretmeye odaklanıyoruz. AKUT VAKFI olarak, bu coğrafyanın insanlarını yalnız bırakmamak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Hatay’ı hep birlikte yeniden ayağa kaldırmak için dayanışmayı büyütmek en büyük sorumluluklarımızdan biri olmaya devam edecek çünkü Hatay bizim de şahsi meselemiz.”
AKUT Vakfı Hakkında:
AKUT Vakfı’nın kuruluş amacı; yurt içinde ve yurt dışında sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirmek, toplum bilinçlendirme projeleri üretmek ve/veya üretilen projelere paydaşlık etmek, arama-kurtarma alanı başta olmak üzere toplumda eksikliğini hissettiği her konuda eğitici çalışmalar gerçekleştirip farkındalık yaratmaktır.
Toplumsal faydanın ancak bütüncül hareket ile tesis edilebileceği bilinci ile çoğulcu çalışmaları önemseyen ve fiilen destekleyen AKUT Vakfı; “Çocuk Haklarını Koruma Platformu” ve “Afet Platformu” kurucu üyesidir.