Milli Savunma Bakanlığının sınır illerindeki valilikler tarafından yaptırılan güvenlik duvarı için Hatay’da işi tamamlayan taşeron firma sahipleri alacaklarını ödemeyen çekleri karşılıksız çıkan işyerinde eyleme başladılar.
Hatay’ın Payas ilçesinde AK Parti eski Hatay Milletvekili İsmail Soylu‘nun kardeşlerine ait olduğu öne sürülen Soylu Beton firması önünde taşeron firma sahipleri alacakları için işyerinin kapısına dayandı.
Bir haftadır işletmede kimsenin bulunmadığını belirten taşeron firma sahipleri “Devletimiz Jandarma, TOMA ve polisle onları koruyorlar, ya bizi kim koruyacak?” dediler.
Jandarma tarafından güvenlik önlemlerinin alındığı beton santralinin önünde toplanan taşeron firma sahipleri kimsenin işyerini basmaya gelmediklerini ifade ederek “Paramızı yediler, paramızı almak için buradayız. Valiliğin sınır işini yaptık İslahiye’ye kadar olan bölümünü. Diyarbakır, Bingöl Tunceli’nin taş işini, tel işini, beton işini, nakliye işini neyini yapmadık ki. Yapılan iş den dolayı Valilik bu adama 14 trilyon hak ediş ödedi.
Hak edişini alıp kaçtı. Biz gidiyoruz valiliğe bize cevap vermiyor.
Şirket sahibi Soylu’lardan da muhatap hiç biri yok!” diye konuştular.
Her birinin 650 ile 700 Bin lira alacağı bulunan ve ellerindeki çeklerle senetlerinin karşılıksız olduğunu aktaran taşeron firma sahipleri “Evlerimize gidemez hale geldik, gelen hacizlerle satılmayan bir şeyimiz kalmadı.
Yiyecek ekmeğimiz yok. Devletimiz buraya jandarma koyarak koruyorsa, bizim evlerimize de koysun bizi de korusun.
Borçlularımıza bir şey diyemiyoruz. Bizim paralarımız ödenecek, ödenmezse bu yolları da kapatacağız, eylemimiz gün güne şiddetlenecek başka çaremiz kalmadı.
Yapılmadan işin parasını bu adamlara ödeyenler gelsin buraya hesap versinler.
Elimizdeki çeki senedi götürüyoruz bankaya karşılığı yok diyor.
Yazılan çekler senetler hep onuncu aydan sonra.
Bu tesiste bize çeki yazanın % 25 hissesi var çeklerin patlamasına yakın, mal varlığını hepsini ağabeyine devretmiş.
Tüm mallarına da tedbir koydurmuş. Öyle olunca tabi ki, bizimde yasalar önünde alacağımız görülmüyor.
Bu gördüğünüz alacaklarımız elimizde patladı.
Devlet bize bunları ödesin, Çünkü devletin işini yapmışız” şeklinde konuştu.

