Pazartesi, Ekim 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunAlper Hoca bir ilki gerçekleştirdi.

Alper Hoca bir ilki gerçekleştirdi.

Yıllardır yaptığı bilimsel çalışmalarla Hatay ve bölge illeri başta olmak üzere, tüm Türkiye’de deprem ve afet konularında yayınlar yapan ve kamuoyunu da bilgilendiren İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı Sıtkı Alper Özdemir bir ilki daha gerçekleştirdi.

Özellikle 6 Şubat 2023 tarihinden sonra daha da önem kazanan Kentsel Dönüşüm planlama ve uygulamalarında, eksikliklerin tespit edildiği, ilgili bakanlık ve tüm belediyelerin kentsel dönüşüm tespit ve uygulamalarında kullanabileceği “Kentsel Dönüşüm Alan Tespitlerinde Skorlama Sistemini” geliştirdi.
Akademisyen Özdemir, “Kentsel Dönüşümde Sürdürülebilir İndikatörlerle Riskli Alanların Belirlenmesi” başlıklı İnşaat Mühendisliği Doktora çalışması ile afet yönetimi, kentsel dönüşüm, imar planlamaları ve sürdürülebilir kent tasarımı alanlarına büyük katkı sunacak çalışmasının tamamlandığını sosyal medya hesaplarından aşağıdaki şekilde paylaştı:

Deprem başta olmak üzere her türlü doğa olayı kaynaklı afete karşı alınabilecek en etkili önlem kentsel dönüşümdür.
Şehirlerimizin yaşam ihtiyaçlarını karşılamak, ulaşım, sağlık, eğitim, sosyal ve yeşil alanlar, dirençli kentler oluşturmak ve sürdürülebilir kentleri evlatlarımıza armağan etmemiz ancak doğru tespitlerle ortaya konacak olan hedef modellerle kentsel dönüşüm politikalarına yön vermekle mümkün olacaktır.

“Kentsel Dönüşümde Sürdürülebilir İndikatörlerle Riskli Alanların Belirlenmesi” başlıklı doktora tezimizi, ilgili bakanlık ve ülkemizdeki tüm belediyelerimizin kentsel dönüşüm politikalarına hayati önemde yön verecek tespitler, sonuçlar ve önerilerle tamamlamış bulunuyoruz.

Reel platformda, kamu kaynaklarının etkin ve yetkin kullanımı, insan can güvenliğinin öncelenmesi, afet yönetimi, şehir planlamaları ve belediyelerimizin yön verdiği imar planlama ve uygulamalarına ışık tutacağına inandığımız çalışmamızı tamamlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.Bu vesile ile;

Doktora öğrenimim süresince tecrübelerini, bilgisini benimle paylaşan, akademik özgürlük bakış açısıyla multidisipliner çalışmama olanak sağlayan ve desteğini her zaman hissettiren değerli danışmanım, hocam ve abim Prof. Dr. Mustafa Tolga Çöğürcü’ye en kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunarım.
Destekleriyle doktora sürecimin her aşamasında yanımda olan Dr. Mehmet Uzun ve Arş. Gör. Mehmet Akif Arslan’a teşekkür ederim.

Eğitim-öğretim hayatımın her aşamasında bana ilham kaynağı olan ve destekleyen babam Mustafa Özdemir’e, annem İnci Özdemir’e ve varlıklarından güç aldığım, babaları olarak onlara örnek ve layık olabilmek için çalıştığım canım kızım Gülin Özdemir’e ve canım oğlum Demiralp Özdemir’e teşekkür ederim.
Tez çalışmamı, ailemizin başöğretmeni, emekli ilköğretim müfettişi (rahmetli) dedem Numan Okuyan’a ithaf ediyorum.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER