Hatay‘ın Reyhanlı ilçesinde bulunan ve Amik Ovası’na can suyu olarak nitelendirilen Reyhanlı Barajı‘nın altıda biri doldu. 10 Ocak tarihinde su tutmaya başlayan Reyhanlı Barajı, tarım arazilerinin sulanması ve taşkınların önlenmesi amacıyla inşa edildi.

584 bin 640 dekar sulama kapasiteli Reyhanlı Barajı’na ilişkin yazılı açıklamada bulunan DSİ 63. Hatay Şube Müdürü Mehmet Ekinci, Reyhanlı Barajı’nın 9 bin 271 metrelik kret uzunluğu ve yaklaşık 21 milyon metreküp dolgu hacmiyle ülkenin en büyük barajlarından olduğunu dikkat çekerek, “Kaynağını Afrin ve Karasu çaylarından alan barajımızın şu an altıda biri dolmuş durumda. Dolmaya da devam ediyor. 584 bin 640 dekar sulama kapasiteli, 200 bin dekar alanı taşkından koruyacak barajın yıllık faydası yaklaşık 1 milyar 100 milyon liradır.” sözlerine yer verdi.
Verdiğimiz Sözü Tutup Reyhanlı Barajı’nın Bitirilmesini Sağladık
Reyhanlı Barajı’na ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Hatay Milletvelili Hüseyin Şanverdi, barajın Amik Ovası’na can suyu olacağını, geçen yıl tasarruf tedbirlerine rağmen barajın bitirilmesini sağladıklarını vurguladı.

Vekil Şanverdi, Hatay’ın 50 yıllık hayalini gerçekleştirdiklerini ve Reyhanlı Barajı’nın tamamlanması için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, “En sonundan verdiğimiz sözü tutup Reyhanlı Barajının bitirilmesini sağladık. Tarım arazilerinin daha etkin ve daha ekonomik ekilip biçilmesi adına arazi toplulaştırma projeleri sürüyor. 130 bin dekar araziyi kapsayan birinci etap sulama ve toplulaştırma projesinin ihalesi yapılmış olup çalışmalar devam etmektedir.” sözlerini kaydetti.
Şanverdi, Tahtaköprü ve Karasu projeleri ile Amik Ovası toplulaştırma ve sulama projelerinin de en kısa zamanda tamamlanması için mücadele edeceklerini dile getirdi.