Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"ANGUSLARDAN DOLAYI NEFES ALAMIYORUZ"

“ANGUSLARDAN DOLAYI NEFES ALAMIYORUZ”


Hatay Tabip Odası ve Çevre Koruma Derneği bir araya gelerek İskenderun’a indirilen Anguslarla ilgili olarak, Anayasanın 56.maddesi Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir diyerek ”Anguslardan dolayı nefes alamıyoruz ”dediler.
Hatay Tabip Odası İskenderun temsilciliğinde bir araya gelen Hatay Veteriner Hekimler Odası ve İskenderun Çevre Koruma Derneği İskenderun’a getirilen Anguslar’ın tahliyesi sırasında çevreye yaydığı koku ve sineklerden dolayı insan sağlığını tehdit ettiği için nefes almadıklarını belirttiler.

Sivil Toplum kuruluşu temsilcilerinin ortak yaptıkları “İskenderun’da Anguslardan dolayı nefes alamıyoruz “açıklamasında konuşan İskenderun çevre Koruma Dernek Başkanı Nermin Yıldırım Kara,” Ülkemizin Yurtdışından yapmış olduğu canlı hayvan ithalatın sevkiyat işlemleri bir süredir İskenderun limanından sürdürülmektedir.
Büyük ve küçükbaş canlı hayvanları taşıyan gemilerden tahliye işlemleri sırasında kent merkezinde ve limana yakın civar mahallelerde insanların genzini yakan, nefes almayı engelleyen yoğun şekilde ağır bir koku yayılmaktadır. Bundan daha da önemlisi yaşadığımız coğrafyada aslında var olmayan farklı sinek türleri hayvanlarla birlikte gelmekte ve gemilerin şehrimize geldiği dönemde yoğun sinek şikayetleri de olmaktadır. Sineklerin bir çok hastalığın taşıyıcısı olduğu düşünüldüğünde daha önce ülkemizde hiç karşılaşılmayan hastalıkların ortaya çıkması söz konusu olabilecektir.” dedi.
Kara, Her ne kadar ilgili bakanlıklar özellikle şarbon hastalığı hususunda şu an itibari ile artmış bir risk bulunmadığını ifade etseler de ilerleyen dönemlerde bu tür hastalıklarla karşılaşılmayacağının garantisi yoktur diyerek açıklamaya şöyle devam etti:
Grip aşısı için en uygun zaman Eylül ayı…
“ Anayasanın 56.maddesi Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir, Çevreyi geliştirmek sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir’Gerçekleştirilen canlı hayvan ithalatlarının ülkemiz hayvancılığına yaratacağı olumsuz etki açıktır. Esas olan son yıllarda yıkıma uğratılan tarım ve hayvancılık politikalarının tekrar düzenlenmesi, damızlık ve hayvan üretimi yeniden destek ve teşvik edilerek yerli üretime geçilmesidir. Ancak kısa vadede ülkemizin et ihtiyacını karşılamak üzere canlı hayvan ithalatı devam edecek ise çevre ve insan sağlını koruyan tedbirler alınmalıdır.”
UZAK LİMANLARDAN TAHLİYE YAPILSIN
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlığının, deniz ve iç sular düzenleme genel müdürlüğünün iskenderun liman sahası genişletilmiştir tebliğinin yayınlandığının altını çizen Çevre Koruma Dernek Başkanı Kara,” Yerleşim alanlarının daha uzağındaki limanlardan yapılması çevre ve insan sağlığı açısından yararlı olacaktır. Asıl olan toplumun sağlıklı yaşam hakkıdır “şeklinde sözlerini tamamladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER