Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayAnnemin cenazesini film konusu yapamazlar

Annemin cenazesini film konusu yapamazlar

Hatay’da enkazlar dekor olarak kullanılarak “Şahsi Meselemiz” adlı filmin çekimlerine başlandı. Ancak Hataylılar, acılarının dekor olarak kullanılmasına karşı imza kampanyası başlattı.

Change org.’da başlayan kampanya imzacılarından Münevver Dayan “Annemin cenazesini film konusu yapamazlar. Biz annemi kefensiz gömdük kimse yoktu. Hala Hatay’da kimse yok. Zaten sağlıklı psikolojide değiliz bir de sizin prim uğruna yaptığınız film için kahretmeyin bizi” diye tepki gösterdi.

Dayan yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Depremde birçok yönden en ağır hasarı alan, hala ihtiyaçları karşılanmamış, maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden Hataylılar olarak, “Şahsi Meselemiz” adlı filmin set sürecine ve bazı oyuncuların açıklamalarına verdiğimiz tepkiden sonra birçok hemşerimizin de bizimle aynı fikirde olduğunu görmemize istinaden;

Yaşadığımız bu felaketin belgesel niteliğinden uzak, bir film projesi halinde depremzedelerin ruh hali düşünülmeden; yıkılan şehrimiz ve enkazımız dekor malzemesi olarak kullanılan, gerçekliğimizin bir kurgu malzemesi haline gelme riski taşıyan bu film ekibinden ve yapımcısından bir özeleştiri veya açıklama bekliyoruz.

Acılarımız hala taze ve travmalarımız her geçen gün tetiklenirken; depremzedelerin gözü önünde çekilen bu filmin tüm depremzedeleri derinden etkileyeceğini biliyoruz.

Biz depremzedeler olarak, bu felaketin bir film olarak sunulmasından ziyade öznelerin deneyimleri ve mağduriyetlerinin şeffafça ortaya konulduğu bir belgesel niteliği taşıyabilecek bir işle ortaya konulmasını gerektiğini görüyoruz. İhmallerin giderilebilmesi ve şehrimizde bu tarz acıların tekrar yaşanmaması için yapımcıları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER