Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiArka Sokaklarda Dram Var!

Arka Sokaklarda Dram Var!

Depremin yıkıcı boyutu gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Hatay’da aramaların büyük çoğunluğu ana arterlerde yapılıyor. Ara ve arka sokaklar perişan halde. Sokaklar çok dar. Enkazdan dolayı iş makinelerinin girmesi ise mümkün değil.

Hatay’da kurtarma faaliyetleri yoğunlukta ana arterlerde. Ama ara ve arka sokaklar da perişan. Sokakları dar ve bazı bölümleri molozlarla tıkalı bu noktaların çoğuna vinç veya iş makinelerinin girmesi de henüz mümkün değil. Buralarda daha çok gönüllü kurtarma ekipleri çalışıyor. Ancak el yordamıyla yapılan bu çalışmalar bir noktaya kadar başarılı olabiliyor. Ya açıktaki cansız bedenler çıkarılıyor ya da herhangi bir canlı belirtisi olup olmadığına dair ön keşifler yapılıyor.

KOMANDOLAR DA SOKAKLARDA

Arka sokaklardaki dram

Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında askeri birlikler de yoğun çaba içerisinde. Türkiye’nin çeşitli illerinden buraya nakledilen komandolar ekipler halinde enkazlarda canlı aramaya devam ediyor. Bazı noktalarda güvenliği de onlar sağlıyor. Zırhlı ambulanslar ve teçhizatlarıyla diğer görevli ve gönüllülere de yardım ve destek veriyorlar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER