Pazartesi, Temmuz 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay‘‘Asi’den Deniz’e Yaşamak Direnmektir’’

‘‘Asi’den Deniz’e Yaşamak Direnmektir’’

 

Binlerce yıldır kutlanan, bereketin, toprağın, yaşamın bayramı Evvel Temmuz zamanı yaklaşıyor. Hafızalarımızı, kültürümüzü, toprağımızı, coğrafyamızı korumak için tüm inadımızla burada kalarak, yaşamımızın kendisinin direnişe dönüştüğü günlerin içerisinden çağırıyoruz sizleri. Yok etmenin, hafızasızlaştırmanın karşısına yaşamlarımızı koyduk, ‘‘Asi’den Deniz’e Yaşamak Direnmektir’’ şiarıyla yola çıkıyoruz.

 

Geçen yıl ‘‘Ma Rihna Nehna Hon’’ diyerek Hatay’ın ilçelerinde emekçilerin, çocukların, kadınların, gençlerin, halkın festivalini hem hüzün hem coşku ile gerçekleştirmeyi başarmış, Evvel Temmuz Kültür Sanat Festivali’ni gerçekleştirmiştik.

 

Buradayız gitmiyoruz dedik, hem yaralarımızı sarmayı hem depremde Hatay halkını yalnız bırakanlardan hesap sormayı görev edindik. Şimdi de rezerv alanı ilan etme adı altında bizi yaşadığımız yerlerden sürmeye çalışıyorlar. Talancıların hesaplarını bozmaya çalışırken bir yandan da binlerce yıllık kültürümüzün mirası olan Evvel Temmuz’u kutlamaya hazırlanıyoruz.

 

Bu yıl da müzik, tiyatro, resim, sinema, edebiyat alanlarından çeşitli üretimlerle farklı dillerde gülecek, ağlayacak, hatırlayacak, umutlanacağız. Sokaklar çocukların mutluluğuyla dolacak, evlerin avluları tiyatro sahnesi olacak, misafirlere acı kahve pişecek, farklı dillerde şarkılar söylenecek, sohbetler edilecek. Hatay’ın 3 ilçesinde tüm halkla, mahallelerde çocuklarla, gençlerle ve kadınlarla planladığımız etkinliklerde buluşacağız. Kültürümüz, sanatımız hepimize moral olacak, direnişlere ışık tutacak.

 

Festivalimiz sponsorsuz, önceki yıllarda olduğu gibi halkın özgücüne ve sanatçıların özverisine dayanıyor.

 

5-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Samandağ, Defne ve Antakya’da Evvel Temmuz’u kutlayacağız. Gelin Arap Alevi halkının bu kadim geleneğinin coşkusunun kültür-sanat çabasıyla birleştiği yerde buluşalım.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER