Cuma, Kasım 22, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberAşıyı Reddeden Aile Sayısı Artınca Uyarı Geldi

Aşıyı Reddeden Aile Sayısı Artınca Uyarı Geldi

CHP Ankara Milletvekili ve Doktor Servet Ünsal, son dönemlerde aşı yapılmasını reddeden ailelerdeki artış üzerine uyarıda bulundu. Ünsal, aşıları reddeden ailelerin artmaya devam etmesi halinde yılda 10 bin çocuk öleceğini belirtti.

Aşıyı Reddeden Aile Sayısı Artınca Uyarı Geldi

TBMM’de Aşı Karşıtlığı Konusu Ele Alındı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde son dönemlerde artan aşı karşıtlığını gündeme taşıyan CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, bilimsel temeli olmayan iddiaların yayılması ve gerici düşünceler nedeniyle ailelerin çocuklarına aşı yaptırmadığını belirtti. 2017 yılında aşıyı reddeden aile sayısının 23 bine yükseldiğini söyleyen Ünsal, bu sayı 50 bini geçmesi halinde yılda 10 bin çocuğun öleceğini bildirdi.

Söz konuus tehlikenin göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğuna dikkat çeken Ünsal, “Aşıyı reddeden aile sayısı 2017’de de 23 bine yükseldi. Eğer bu sayı 50 bini geçerse yılda 10 bin çocuğumuz ölecek, bu tehlikeyi göz ardı edemeyiz.Salgına neden olabilecek durumlar söz konusu olduğunda aşılama bireysel değil, toplumsaldır. Aşılanmayan kişi sadece kendine değil bütün topluma risk oluşturur.” sözlerine yer verdi.

Aşı Reddeden Aile Sayısı 50 Bini Aşarsa Yılda 10 Bin Çocuk Ölecek

Son dönemlerde aşıyı reddeden aile sayısındaki artışa dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, 2003’te aşıyı reddeden aile sayısının 189 iken bu sayının 2016 yılında 12 bine, 2017’de de 23 bine yükseldiğini, bu sayının 50 bini geçmesi durumunda yılda 10 bin çocuğun öleceğini kaydetti.

Grip aşısı içerisinde alüminyum olduğu iddialarına yönelik konuşan Ünsal “Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre bu aşının içinde alüminyum yok. Aşılardaki cıvanın da çocuklarda otizme yol açtığı öne sürülüyor. Yine Sağlık Bakanlığı onaylı bir bilgi: Aşıdaki cıva, zararlı olmayan etil cıvadır. Kan beyin bariyerini geçemez ve vücuttan atılır. Otizmle de ilgisi yoktur. Domuz jelatini iddiası da Sağlık Bakanlığı tarafından yalanlanmıştır.

Aşılamanın henüz yaygınlaşmadığı yıllarda Türkiye’de doğan her bin çocuktan 150 ila 200’ü ölüyordu. Türkiye’de kabakulak vakaları yaygın ama aşılamayla 2005’te 20 bin olan kabakulak vakamız 2017’de 419’a düştü. Difteri vakamız yok. 2001’de 30 bin olan kızamık vakası 2016’da 9’a düştü, daha sonra aşı karşıtlığıyla 2 bin 391’e çıktı. Boğmaca, difteri, tetanos, kızamık, çocuk felci ve verem gibi aşıyla önlenebilir hastalıklar nedeniyle hayatını kaybeden çocuk sayısı 1989’larda 5 milyon iken bugün 100 binlere düştü. Aşılanmayan kişi sadece kendisini değil tüm topluma risk oluşturur.” ifadesinde bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER