Cuma, Ekim 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunAstrofest İskenderun" başladı.

Astrofest İskenderun” başladı.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme programı kapsamında gerçekleşen “Astrofest İskenderun” başladı.
Ziraat Park’ta düzenlenen ve yarına kadar devam edecek olan şenliğinin ilk gününde İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez öğrencileri yalnız bırakmadı.
Öğrencilerin hazırladığı 30 bilimsel projenin yer aldığı şenlikte, Orman, “ay arabası”, “güneş saati”, “havacılık atölyesi” gibi pek çok projeyi bizzat inceleyen ve öğrencilerden bilgi alan Başkan Dönmez, “Bilimin, keşfin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın heyecanı bizlerin de her anımıza yansıdı. Emek vererek hazırladıkları farklı atölyeler için tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.
Depremin etkilerini azaltmak ve bilimin gücüyle toplumu buluşturabilmek amacıyla çalıştıklarını söyleyen İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, “Bu projeler zorlu detaylara rağmen bilimin ışığını yaymak ve bu ışığın büyümesine katkıda bulunmak adına büyük bir adımdır. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Geleceğin bilim insanlarını karşılamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
“Astrofest İskenderun” projesinin yürütücüsü Serkan Orman, amaçlarının çocuklarda astronomi ve uzay alanında farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, “Dünyanın her yerinde uzay çağı adına önemli mesafeler alınırken, bizler de bu sürecin bir parçası olarak bölgemizde halkımızın bilime olan ilgisinin arttırılması için çalıştık” derken, 19 Ekim saat:16.00’ya kadar herkesi etkinliklere katılmaya davet etti.
Şenliğin farklı yaş gruplarındaki öğrencilere ve velilere yönelik olduğunu ifade eden Orman, 3 gün sürecek etkinliğe 6 bin ziyaretçinin gelmesinin beklendiğini söyledi.
@iskenderunbel @mehmetdonmezisk @ali.haytaz
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER