Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAvukat Ali Habip Türkiye’de Gündem Oldu!

Avukat Ali Habip Türkiye’de Gündem Oldu!

İlimizin tanınmış ve sevilen Avukatlarından Ali Habip’in Milli Eğitim Bakanlığından rekor miktarda tazminatla kazandığı ‘öpüşme davası’ üzerinden 2 aya yakın bir süre geçmesine rağmen halen konuşuluyor.

Bugüne kadar girdiği birçok davadan başarıyla çıkmasını bilen deneyimli Avukat Ali Habip Kırıkhan’da meydana gelen olayda hatırlanacağı üzere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan kız öğrenci D.H. ve H.İ. adlı erkek öğrenciler, okul içerisinde öpüştükleri iddiasıyla 2015’te müdüriyet odasına çağrılmış ve öğrencilerin iddiasına göre müdür Ayşe Ersoy, ‘Yediğiniz haltları anlatın, bakalım. Öpüşmüşsünüz” demişti.

Öğretmen Nevin Ayan da H.İ’ye, “Senin bacına yapsalar ne düşünürdün. Seni okuldan atacağız” diye tehditte bulunduğu öne sürülmüş bunun üzerine H.İ adlı erkek öğrenci, maruz kaldığı psikolojik baskı nedeniyle okulun balkonundan atlayarak intihar girişiminde bulunmuş ardından felç olmuştu. Olay sonrasında H.İ’nin ailesi, MEB’e başvurarak zararlarının tazminini istedi. Taleplerinin reddedilmesi üzerine ailenin avukatı Ali Habip, H.İ’nin hakaretlere, psikolojik baskıya ve şiddete maruz kaldığı için balkondan atladığını, olayda idarenin hizmet kusurunun bulunduğunu ileri sürerek, maddi ve manevi tazminat talebinde bulunmuş ve bu talebinde ısrarcı bir tavır sergileyerek savunmasını bu yönde hazırlamıştı.

Ailenin avukatı Ali Habip’in başarılı savunması sonrasında İdare mahkemesi, olaydan okul yönetimini sorumlu tutmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğrenciye 1 milyon 700 bin TL tazminat ödemesine karar vermişti.

Türkiye’de bilindiği üzere resmi kurumları mahkûm edebilmek ve onlara ceza kararı verebilmek oldukça ender rastlanan bir olay..

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER