Perşembe, Eylül 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunBakan Kurum İskenderun'da

Bakan Kurum İskenderun’da

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İskenderun Sahili, Pac meydanı ve TOKİ bölgesinde incelemelerde bulunarak, İskenderun sahiline yapılacak projenin müjdesini verdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İskenderun’da Pac meydanı, sahil bandı ve ardından Cebike Mahallesinde TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Bakan Kurum’a sahil bölgesi ve pac meydanındaki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Kemal Karahan, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Başkanı Bülent Özer ve ilgili müdürler, Bakan Kurum ile birlikte tam kadro sahada incelemelere katıldılar.
Bakan Murat Kurum incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada Hatay’da bugüne dek 11 bin 366 konutun, depremzedelere teslim edildiğini belirterek Eylül ayında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle 12 bin 259 yeni konutun daha anahtarlarının verileceğini böylece
teslim edilen konut sayısının 23 bin 625’e çıkacağını Hatay’ın ilçelerinde ise 152 bin 486 konutun çalışmalarınında sürdürüldüğünü belirtti.

 

İSKENDERUNA YENİ SAHİL PROJESİ MÜJDESİ

Bakan Murat Kurum İskenderun sahiline İskenderun’un güzelliğini yansıtacak projeyi hayata geçireceklerinin müjdesini vererek şöyle konuştu. “İskenderun’dayız az önce İskenderun sahilinde incelemeler yaptık İskenderun sahilinde depremde 80 cm’ye varan oranda maalesef çökme meydana geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız deniz dibindeki tahkimatı gerçekleştirdi ancak sahilmizde İskenderun’un güzelliğini yansıtacak sahille denizin birleşmesini sağlayacak bir projeyi de inşallah gerçekleştiriyor olacağız. Bugün bu müjdeyi de tüm Hatay’a vermek istiyorum, biz sahilimizi korumak oradaki tarihi yapıları gün yüzüne çıkarmak oradaki ağaçlarımızı doğal yapıyı korumak suretiyle İskenderun sahil projemizi inşallah hızlandıracağız ve bu projemizde hem sahil ile şehir arasındaki güvenliği sağlamış olacağız hem de denizden buradaki doğal güzelliklerden tüm Hatay’ın istifade etmesine imkan vermiş olacağız ve bu proje kapsamında burada tescilli olmayan ama yıllardır o ağacın gölgesinde oturduğumuz serinlediğimiz ağaçlarımızı oradaki bitkisel dokuyu da koruyarak gelecek nesillere inşallah aktarıyor olacağız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER