Pazartesi, Eylül 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBakan Yumaklı Amik Ovası’na Sırtını Döndü”

Bakan Yumaklı Amik Ovası’na Sırtını Döndü”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Hatay ziyaretinde Amik Ovası çiftçisinin mevcut sorunlarına değinmemesini ve depremle beraber perişan olan çiftçilerle ilgili olarak sessiz kalmasını eleştirdi.
Hatay genelinde sık sık mahalle ziyaretleri sürdüren, sorunları yerinde tespit eden ve vatandaşlarla birlikte sorunları kamuoyuna aktaran Güzelmansur, Yumaklı’nın sadece bir baraj ziyaretini gerçekleştirerek sanki her şey yolundaymış gibi açıklama yapmasını “Bakan Yumaklı Amik Ovası’na sırtını döndü” şeklinde eleştirdi.
“Ova’nın Varlığından Haberi Yok”
Güzelmansur açıklamasında, “Amik Ovası çiftçisi, deprem sonrası gerek su kuyularıyla gerek yıllardır süren su baskınlarıyla gerek gübre fiyatlarıyla gerek işçilik maliyetleriyle adeta yok olup giderken, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın sadece bir barajı ziyaret ederek çiftçinin her işi yolundaymış gibi bir tablo sergilemesi bizleri üzdü. Yıllardır söylüyoruz, Hatay sürekli olarak üvey evlat muamelesi görüyor. Sürekli olarak sorunları halı altına süpürülen bir şehir pozisyonunda. Bununla birlikte düşünün ki; bir bakan geliyor ve sanki ovanın varlığından haberi yok” şeklinde konuştu.
“Hatay Halkını Yalnız Bırakmayın”
Çiftçinin kan ağladığını belirten Güzelmansur, “Sürekli olarak Ova’dayız, vatandaşımızla beraber, çiftçimizle beraberiz. Bizleri de Bakan geldiğinde çağırmış olsalar, gerçek tabloyu biz anlatırız. Biz bu süreçte toz pembe bir anlatım yapmayız. Sayın Bakan’ı alır halkın yanına götürür gerçekleri gösteririz. Ne yazık ki; Hatay için gerçeklikten kopmuş bir bakan kafilesi gelip, gidiyor. Ne için geliyorlar ne için gidiyorlar anlamak mümkün değil. Hatay’ın bunlara harcayacak en ufak enerjisi kalmamış durumda. Biz diyoruz ki; bizi de dinleyin ve sahanın gerçeğini görün. Hatay halkını yalnız bırakmayın” ifadelerini kullandı.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER