Cumartesi, Temmuz 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağBalıkçı Barınağı duvarları resimle doldu

Balıkçı Barınağı duvarları resimle doldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Kaymakamlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ortaklığıyla hayata geçirilen proje kapsamında Çevlik Balıkçı Barınağı duvarlarına çizilen görseller Guinness Rekorlar Kitabı’na aday oldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Samandağ Kaymakamlığı koordinasyonu ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca yürütülen projede Samandağ’a bağlı Çevlik Balıkçı Barınağı duvarlarına Yeşilçam’ın sevilen ve unutulmaz karakterleri, dünya sinemasının önemli portreleri, eski ve yeni nesil çizgi film kahramanları ile deniz canlıları ve deniz ürünlerinin de yer aldığı siluetler resmedildi.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ressamları tarafından, 515 metre uzunluğunda ve 2 metre 10 santimetre yüksekliğindeki duvarın yüzeyine farklı temalarda toplamda 227 görsel için Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından uzunluk ölçüleri ve görsel sayısı bakımından Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için başvuru yapıldı.

Projede yer alan görseller, her yaş grubundan ziyaretçilere hitap edecek şekilde 6 farklı kategoride düzenlenmiş olup bölgeye gelen ziyaretçilere hem sanatsal hem de kültürel bir deneyim sunuyor.

ÖZEL FOTOĞRAF ÇEKİM KÖŞELERİ OLUŞTURULDU

Projenin içerisinde çiftler için alyans ve sevgililer için kalpli tasarımlar; anne ve çocuklar için kelebek kanatları, gençler için kaslı vücut figürleri; hayvanseverler için kedi ve köpek resimleri; çocuklar için ise fantastik kahramanların yer aldığı fotoğraf çekim köşeleri bulunuyor.

TURİZME KATKI SAĞLANACAK

Bölge turizmi için önemli bir katkı sağlamayı hedefleyen proje, uluslararası alanda da önemli bir tanınırlık kazanmayı amaçlıyor.

3 boyutlu figürlerle zenginleştirilmiş bu görsel şölen, ziyaretçilerine nostaljik temaları ve popüler kültür imajlarıyla eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunuyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER