Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Meclis Genel Kurulunda İnfaz Yasası üzerine konuştu.
Mengüllüoğlu, “Siz halktan paltosunu alıyorsunuz. Halk da sizden hakkını ve bunun hesabını soracak ama emin olun, hak da hesap da öteki dünyaya kalmayacak” dedi.
Barış Atay’ın konuşmasından başlıklar şu şekilde:
Yasa Eşit uygulansa Ak partililerin bir kısmı içeri girerdi
Bu yasa düzenlemesinde ne yok? Tutukluların salıverilmesi yok. AKP genel başkanına hakaret yok. Gazeteciye, yazara, siyasetçiye, muhalif öğrenciye indirim yok, Bebek, çocuk hamile, lohusa çocuklu anneler yok. Siyasi tutuklu ise hasta ve yaşlılar yok. Terör örgütüne üye olmamakla beraber propagandasını yapmak hiç yok. Bu uyduruk yasa herkese eşit uygulansa sizin yüzde doksanınız şu an terör örgütü dediğiniz eski yol arkadaşlarınıza yardım yataklık ve propaganda yapmaktan içeri giderdiniz.
Katilleri dışarı çıkarıyorsunuz
Pakette neler olduysa günlerdir konuşuluyor. Ali İsmail’in, Berkin’in, Abdullah’ın katiline af var, Soma’nın, Çorlu’nun, Ermenek’in, Aladağ’ın faillerine af var. Dün “Katiller dışarı mı çıksın?” diyordunuz işte şimdi çıkıyorlar. Kadın cinayetleri kapsam dışı diyorsunuz, kadın cinayetleri diye bir suç tanımı yok ortada. Berfin’in yüzünü kezzapla yakan adama geri dönmek zorunda hissettirilmesi size ne kadar güvendiklerinin karşılığı. Bizimse dediğimiz net; bu bir salgın ve cezaevlerinin tümünü ceza erteleyip boşaltmak ve çıkardığınız insanların takibini yapmak.
Vekillerin canı sağlıkçılardan daha mı kıymetli’
Şu koca kampüste tek bir vekili bile maskesiz dolaşmayan iktidar, milyonlarca emekçiyi, binlerce mahkumu aynı yerde yaşamaya, durmaya, yemek yemeye zorunlu kılıyor ama vekillere kutu kutu maske dezanfektan gönderiyor, biterse yeniden gönderiyor… Neden? Sizin ya da bizim sağlığımız milyonlarca emekçiden daha mı kıymetli?
Dostoyevski der ki; “Hepimiz Gogol’ün Palto’sundan çıktık”, Gogol Palto kitabında yoksul bir memur olan Akakiyeviç’in bütün hayatı boyunca dişinden tırnağından arttırarark aldığı paltoyu, çalanlara çalınırken susanlara, ona üstten bakanlara, onu görmezden gelenlere öldükten sonra musallat olmasını anlatır. Palto halkın canı pahasına yaşamak, sevdiklerini yaşatmak için döktüğü alın terinin, emeğin simgesidir. Siz halktan paltosunu alıyorsunuz, halk da sizden hakkını ve bunun hesabını soracak ama emin olun hak da hesap da öteki dünyaya kalmayacak”