Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBasın Gerçekleri Yazarsa Kelepçe Takarız!

Basın Gerçekleri Yazarsa Kelepçe Takarız!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “AK Parti kuralları çiğneyen bir partidir” dedi.

Kamuoyunda Sansür yasası olarak bilinen torba yasanın görüşülmesi sırasında partisi TBMM Genel kurulunda konuşan Hatay Milletvekili Serkan Topal, iktidara ağır eleştirilerde bulundu.

Vekil Topal açıklamasında; ” Yine istisnai yetkilerle donatılmış, istisnai bir kanun yapıyoruz. TDK’de “istisnai” ne demek arkadaşlar? “Bir kimse veya bir şeyi benzerlerinden ayrı tutma, kural dışılık, aykırılık.” Şimdi, tabii, bu açıklamaları biz göz önünde bulundurduğumuzda, o da eşittir AK PARTİ. Aslında AK PARTİ de istisnai bir parti ve kural dışı, kuralları da maalesef çiğneyen bir parti.

MALİYE BAKANI DALGA GEÇİYOR

Son zamanlarda sürekli Maliye Bakanı değişiyor. En son, Sayın Maliye Bakanı milletle dalga geçer gibi -kendisine yazılan ve verilen o kâğıdı okumaya bile bir şekilde zorlanan bir Maliye Bakanı- en son çıkıyor, milletimize diyor ki: “Nörologlara gidin.” Allah’tan, heterodoks bir yaklaşımla epistemolojik bir kopuş sergileyerek milletimize “Ürologlara gidin.” demedi. Verilmiş bir sadakamız var. Bakanın keyfi yerinde, kafası da yerinde, ne içtiyse milletimize de versin de, milletimiz de içsin bu ekonomik şeyi de rahatlasınlar. Milletle bu kadar da dalga geçilmez ya; yazıklar olsun be, yazıklar olsun Bakana!

ELEŞTİRİ BİR HAKTIR

Şimdi “Hâkime ne gerek var.” diyorsunuz çünkü bununla hâkim BTK Başkanı olacak, savcı İçişleri Bakanı olacak, Yargıtay Diyanet İşleri Başkanı olacak, zaten de başekonomist Sayın Recep Tayyip Erdoğan.

Eleştirinin bir hak olduğunu, demokrasinin bir özgürlük olduğunu bir türlü AK PARTİ iktidarına anlatamadık. Eleştiriyi hakaret sayan bir iktidar seçim yaklaştıkça şu anda kendilerinin yaşadıkları olayı unutarak, şiir olayını unutarak bugün, o gün yaşadıklarını bizzat bu sefer basına yaşatmaya çalışıyorlar.

BU DEVLET HEPİMİZİN

Şimdi, gece saat ikide de üçte de bununla ilgili biz eylem de yaptık ama nafile; siz diyorsunuz ki: “Basın gerçekleri yazarsa biz onlara kelepçe takarız. Basın bir soru sorarsa biz onlara kelepçe takarız. Herhangi bir kişi iktidarı, Cumhurbaşkanını eleştirirse biz onlara kelepçe takarız.” Değerli arkadaşlar, nafile, Türk milleti yıllardır özgürlüğüne düşmüş bir millettir. Siz ne yaparsanız yapın, sizin sonunuz geldi arkadaşlar, bunu hep birlikte göreceğiz.

ADALET HERKESE LAZIM

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum; bakın, adaletle ilgili bir anekdot vardır hepinizin bildiği ama bir kez daha burada anlatmak istiyorum: II. Friedrich Postdam’dan geçerken bir yeri beğeniyor ve adamlarına diyor ki: “Gidin, burayı alın.”

Osmanlı heyetine 31 Aralık 1917’de bu anlatılıyor. Anlatıldığında oradan biri soruyor: “Adalet nasıl bir şey?” Friedrich “Adalet, her sabah sıcak bir ekmek kokusuyla gelirdi.” diyordu. Şimdi, adalet bir gün size de lazım olacak, sizin yandaşlarınıza da lazım olacak, o “Ver mehteri.” diyenlere de lazım olacak. Buradan bunu ifade etmek istiyorum arkadaşlar.

Son olarak, Türkiye’ye, milletimize o adalet 2010 yılında üzerine yürüdüğünüz Kamer Genç’le gelecek, Ali İsmail Korkmazlarla gelecek, millet masasıyla gelecek ve Kemal Kılıçdaroğlu’yla gelecek.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER