Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBaşkan Keskin'den 30 Ağustos mesajı

Başkan Keskin’den 30 Ağustos mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Keskin, bu zaferin, milletimizi önce kurtuluşa, ardından demokrasi ve Cumhuriyet’e ulaştıran en önemli zaferlerden biri olduğunu belirterek, milli bayramlar üzerinde ayrıştırma yaratmaya çalışan siyasal iktidarı eleştirdi.

Erdinç Keskin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği mücadelenin en büyük simgesidir. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle taçlanmış, ulusumuza önce kurtuluş ve bağımsızlık, ardından demokrasi ve Cumhuriyet getirmiştir. Bu zafer, sadece Türk milletinin değil, dünya üzerindeki tüm mazlum milletlerin umut ışığı olmuştur.”

Keskin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda ulusumuzun bağımsızlık karakterini ve direniş ruhunu simgelediğini vurguladı. “Emperyalist güçlere karşı, ‘karakteri bağımsızlık’ olan ulusumuz, 7’den 70’e, Büyük Önder’in yol göstericiliğinde ‘Ya İstiklal, ya Ölüm!’ diyerek, işgalcilere karşı eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği sergilemiştir. Bu toprakları ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak, hepimizin en önemli görevidir,” dedi.

Son yıllarda AKP iktidarının milli bayramlar üzerinde bir ayrıştırma politikası izlediğine dikkat çeken Keskin, “30 Ağustos Zafer Bayramı da diğer tüm bayramlar gibi, tarihte eşine ender rastlanan bir zaferin ardından, Büyük Önderimizin milletine armağan ettiği en önemli bayramlardan biridir. Bu bayramı milletçe coşku içinde kutlamamız gerekirken, siyasi iktidarın bu bayramı kısıtlı bir şekilde kutlamaya çalışması kabul edilemez,” ifadelerini kullandı.

Erdinç Keskin, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, dünya tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve Zafer Bayramını bizlere armağan eden tüm kahramanları, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER