Pazartesi, Eylül 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBaşkan Öntürk’ten Ahilik haftası mesajı

Başkan Öntürk’ten Ahilik haftası mesajı

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Öntürk mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Ticareti; doğruluk, dürüstlük ve dayanışma gibi ahlaki meziyetlere dayandırarak yüzyıllar boyunca nice erdemli nesiller yetişmesine, bütün Anadolu’nun bir ve beraber hareket etmesine öncülük eden esnaf ve sanatkârların piri Ahi Evran Hazretlerini rahmetle anıyorum.

 

Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir medeniyetinde esnaf ve sanatkarın bu kadar köklü bir geleneğe, bu kadar önemli bir vazifeye sahip olduğu görülmemiştir. Böyle bir kültüre ve camiaya sahip olmak hem geçmişimiz hem bugünümüz hem de geleceğimiz adına iftihar vesilesidir.

 

Günümüzün Ahileri olarak gördüğüm kıymetli esnaf ve sanatkarlarımızla el ele vererek şehrimizi yeniden ihya ve inşa edecek, eskisinden daha güçlü hale getirerek her alanda geliştirmeye devam edeceğiz.

 

Ahlakı, izanı ve vicdanı elden bırakmayan, Ahilik kültürünü özümsemiş, basiretli ve sorumluluk sahibi esnaf ve sanatkarlara sonuna kadar destek olmayı her zaman sürdüreceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Ahilik kültürünü, değerleri ve kurumlarıyla günümüzde de yaşatan küçük büyük tüm esnaf ve sanatkarımızın Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’nı en içten duygularla tebrik ediyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER