Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberBaşkan Savaş: "Makarnayla Mücadele Olmaz"

Başkan Savaş: “Makarnayla Mücadele Olmaz”

HBB Başkanı Lütfü Savaş, corona virüsüne ilişkin yayımladığı kamu spotunda, özellikle sosyal medyada her görülen ve duyulana vatandaşın inanmaması uyarısında da bulundu.

 

Corona Virüsü ile İlgili Her Şey Bu Videoda!

Corona Virüsü ile İlgili Merak Edilenleri Yanıtladım.

Lütfü Savaş paylaştı: 19 Mart 2020 Perşembe

 

Başkan Savaş “Maalesef yalan haber virüsten daha hızlı yayılıyor, müthiş bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Hijyenin sadece insanlar için değil, sosyal medyaya da lazım. Temiz ve doğru bilgi için, lütfen resmi yetkililerin açıklamalarını takip edin” dedi.

Sağlıklı İnsanların Maske Takmasına Gereksiz

Maskeyi sadece sağlık profesyonellerinin taktığını vurgulayan HBB Başkanı Savaş “Takmanıza gerek yok. Eğer başka sağlık sıkıntısı olanlar varsa ve bağışıklık sistemleri zayıfsa, bu vatandaşlarımız dışarı çıkarken maske takabilirler ama sağlıklı insanların maske takması gereksiz. Herkes maskelere hücum ettiği için hem fiyatları uçuk rakamlara geldi, hem de gerçekten maske takması gereken sağlık çalışanlarına kalmadı!” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak virüsle ilgili önlem amacıyla tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve sürdürdüklerine de değinen Başkan Savaş bu konudaki tüm işlemleri tamamladıklarını ve herkes gönlünü ferah tutmalarını istedi.

Marketlere Savaş Çıkmış Gibi Koşarsanız, Fırsatçı Virüsler de Türer

Vatandaşların gereksiz stoklar yapmasına da tepki gösteren Başkan Savaş “Sanki savaş çıkmış gibi, marketlere eczanelere koşup, ne bulursanız almaya kalkarsanız, maalesef fırsatçı virüs de ortaya çıkar. Bu fırsatçılara fırsat vermeyelim. Fırsatçılık yapanları bakanlığın ilgili birimlerine bildirelim. Bırakmamışsınız marketlerde, makarnayla mücadele olmaz…” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER