Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaKırıkhanBaşkan Yavuz'dan Ahilik Haftası Mesajı

Başkan Yavuz’dan Ahilik Haftası Mesajı

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz 12 – 18 Eylül tarihlerinde kutlanacak olan 35. Ahilik Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yavuz mesajında; “Milletimizin yüzyıllardır sahip olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en somut örneklerinden birisi de Ahilik Teşkilatı’dır. Ahilik, sadece iktisadi hayatı yönlendiren bir kurum olmanın ötesinde, temelinde vatan ve millet sevgisi bulunan, iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün meziyetlerin birleştiği bir Sosyo-ekonomik düzendir.” dedi.

Ekonomik ve sosyal hayata dikkat çeken Başkan Yavuz; ”Gelişimde önemli yeri olan Ahilik kültürü, halkımız tarafından günümüze kadar yaşatılarak aktarılmış bir geleneğimizdir. İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik, haksız rekabeti ortadan kaldıran, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen bir gelenek ayrıca geçmişte yaşanmış, bugün yaşanan ve gelecekte de yaşanacak gerçek bir yaşam disiplinidir.” diye konuştu.

Ahilik kültürünün taşıdığı evrensel değerler, bugün tüm insanlığın ihtiyacı olan ortak değerler olduğunu belirten Başkan Yavuz; ”Millet olarak çok zor dönemlerde bile ayakta kalmamızı, güçlükleri yenmemizi, birlik ve beraberliğimizi korumamızı, kültürümüzün ayrılmaz parçası haline gelen toplumsal değerlerimiz sayesinde başarmaktayız. Başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Kültür Haftasının 35. Yılını en içten duygularımla kutluyorum.” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER